Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
60 jaar innovaties en technologische mijlpalen in de industriële automatisering
Momenteel is Leuze een internationale specialist op het gebied van sensoren en een toonaangevende innovator op het gebied van industriële automatisering.

60 jaar innovaties en technologische mijlpalen in de industriële automatisering

In 1963 ontstond de elektronicadivisie van de Leuze Groep. In 2023 viert de internationale sensorspecialist haar 60-jarig bestaan. Momenteel creëren meer dan 1.600 ‘Sensor People’ wereldwijd de innovaties van morgen: sensor- en veiligheidsoplossingen in de automatiseringstechniek.

Wie zou hebben gedacht dat de fragiele zaailing ‘electronic’, als nieuwe divisie van de Leuze Groep, zou uitgroeien tot technologie- en wereldmarktleider op het gebied van optische sensoren? In 2023 viert Leuze niet alleen een recordgroei, maar ook haar 60e verjaardag.

Familiebedrijf met een lange traditie

De start van de elektronica-afdeling in 1963 was niet het begin van de historie van het bedrijf Leuze: die gaat helemaal terug tot de 17e eeuw, in Eningen/Achalm bij Reutlingen, Zuid-Duitsland. Jaren later, toen mechanische weefgetouwen het handweven steeds meer verdrongen en katoen het plaatselijke linnen verving, nam de familie Leuze de textielproductie in eigen handen. “In het Lenninger Tal vonden onze voorouders in 1861 precies de condities die nodig waren voor de bouw van een mechanische katoenweverij en spinnerij”, zegt Helmut Leuze, aandeelhouder van de Leuze Groep. Op dit fundament werd een gerenommeerd textielbedrijf gebouwd, dat generaties lang met succes alle perikelen van de tijd wist te doorstaan en zich verder ontwikkelde.

1963: geboortejaar van Leuze electronic

Om in te spelen op fundamentele veranderingen, werd al vroeg gestart met aanvullende activiteiten op andere gebieden. Dit leidde in 1963 tot de oprichting van Leuze electronic. Momenteel is Leuze een internationale specialist op het gebied van sensoren en een toonaangevende innovator op het gebied van industriële automatisering. Samen met meer dan 1.600 medewerkers wereldwijd – de Sensor People – zorgt de vijfde generatie nu met ondernemersmoed en passie voor de verdere ontwikkeling van het familiebedrijf. Nieuwsgierig en vastberaden, en met kennis van zaken openstaand voor nieuwe technologieën, wordt gewerkt aan de innovaties van morgen.

“Succes is altijd een gezamenlijke inspanning. Dit begrip van waarden vormt de basis en voorwaarde voor de constante verdere ontwikkeling van ons familiebedrijf. Door de energieke inzet van onze medewerkers en hun vaak jarenlange trouw aan onze onderneming, zijn wij erin geslaagd om ons bedrijf haar huidige essentiële status mee te geven.” Met die woorden bedankt Christof Leuze, aandeelhouder en voormalig directeur van Leuze electronic, alle medewerkers van Leuze.

De vierde generatie Leuze en oprichters van Leuze electronic GmbH + Co. KG in 1963: Helmut en Christof Leuze.

Ambitieuze groeidoelstellingen

In 2022 realiseerde Leuze een omzet van 322 miljoen euro (2021: 258 miljoen euro). Dit komt overeen met een omzetstijging van ongeveer 25 procent. Ook voor de toekomst stelt het familiebedrijf ambitieuze groeidoelstellingen en blijft het hightechbedrijf investeren in decentrale structuren, evenals in haar Sensor People en in nieuw talent.

Met nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen zorgen de Sensor People van Leuze sinds 60 jaar voor innovaties en technologische mijlpalen in de industriële automatisering. Hun drive is het succes van hun klanten. Gisteren. Vandaag. Morgen. Tot het hightech-portfolio van dit toonaangevende technologiebedrijf behoort een veelvoud van verschillende sensoren voor de automatiseringstechniek. Bijvoorbeeld schakelende en metende sensoren, identificatiesystemen, oplossingen voor datatransmissie en beeldverwerking. Een ander focuspunt van Leuze als Safety Expert ligt bij componenten, diensten en oplossingen voor arbeidsveiligheid. Leuze concentreert zich op haar focusindustriëen, waar de Sensor People diepgaande specifieke applicatie-knowhow en vele jaren ervaring hebben. Hiertoe behoren de gebieden intralogistiek en verpakkingsindustrie, gereedschapsmachines, de automobielindustrie en laboratoriumautomatisering. 

Leuze is in 1963 opgericht in de hoofdvestiging in Owen/Teck, Zuid-Duitsland. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 1.600 Sensor People, die met vastbeslotenheid en passie voor vooruitgang en veranderingen ervoor zorgen dat klanten binnen een continu veranderende industrie altijd succesvol zijn. Binnen de technische competentiecentra of binnen een van de 21 dochtervestigingen, ondersteund door meer dan 40 internationale distributeurs.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details