Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
8 redenen om te kiezen voor Ucrete industrievloeren

8 redenen om te kiezen voor Ucrete industrievloeren

De juiste vloer specificeren is essentieel voor een veilig, hygiënisch en efficiënt productieproces. Bij een foute vloerkeuze kunnen de kosten door productiviteitsverlies, stilstand of persoonlijk letsel enorm oplopen. Deze factoren kunnen ruimschoots opwegen tegen de initiële plaatsingskosten van de vloer, ongeacht of het gaat om een nieuwbouw- of een renovatieproject. Hier vindt u acht redenen om voor uw productievestiging een Ucrete vloer te kiezen.

1. Hygiënische industrievloer

Ucrete industrievloeren dragen bij tot een optimalere hygiëne dankzij het naadloze oppervlak dat vloeistofdicht en ondoordringbaar is over de volledige dikte. Hierdoor ontstaat er geen bacterie- of schimmelgroei, wat bijzonder belangrijk is in de voedings-en drankensector. Standaardvloeren daarentegen kunnen in een dergelijke omgeving voor problemen zorgen. Bij een tegelvoer, bijvoorbeeld, moet het poreuze voegmiddel zorgvuldig en grondig worden gereinigd om vuil en bacteriegroei tussen de tegels te vermijden. Afgesplinterde of gebroken tegels vertonen scheuren of putjes die een bijkomende voedingsbodem voor bacteriën kunnen vormen. Ucrete industrievloeren daarentegen, waarborgen een reinigbaarheid die vergelijkbaar is met de norm die voor roestvrijstaal wordt gehanteerd. Meer informatie over het belang van hygiënische vloeren voor de voedselproductie en voedselveiligheid vindt u hier.

2. Geen scheuren in vloer

In een productieomgeving kunnen standaardvloeren gevoelig zijn voor scheuren en schade. Een oppervlak dat niet uit één stuk bestaat, kan in sommige gevallen vibreren, verschuiven of zelfs scheuren als de ondergrond niet waterpas is of als er regelmatig sprake is van een thermische schok. Gebarsten of gescheurde vloeren waarbij water en bacteriën in de ondergrond zijn doorgedrongen, vormen een probleem voor de hygiëne en netheid, en vormen bovendien een risico voor werknemers om uit te glijden.

3. Veilige vloer

Veiligheid is een belangrijk aspect bij de keuze van een vloer, vooral in productieomgevingen met natte werkzones. Dankzij het ruime aanbod aan oppervlakteprofielen geeft Ucrete minder kans op uitglijden, struikelen en vallen dan met een standaardvloer.
De kosten van dergelijke incidenten zijn niet te onderschatten. Het aantal door uitglijden veroorzaakte incidenten in de voedingsindustrie ligt aanzienlijk hoger dan het industriële gemiddelde, en draagt in belangrijke mate bij tot ernstige letsels. in onze huidige maatschappij, waarin men snel tot procederen geneigd is, is het allicht het verstandigst om steeds de best mogelijke vloer te kiezen. Door een optimale slipweerstand biedt een Ucrete vloer  een veilige vloer voor de werknemers.

4. Voorkom productie uitval – snelle vloerapplicatie

Productieverlies is duur, dus het verminderen of elimineren productie uitval is cruciaal voor een efficiënt en productief beheer van een fabriek. Wanneer een renovatie of een nieuwe vloer nodig is, zorgt de snelle plaatsing van Ucrete voor minder productieonderbrekingen dan bij veel andere vloeren. Gespecialiseerde Ucrete-applicators kunnen met Ucrete een groot oppervlak behandelen in een veel kortere tijd in vergelijking met andere typische industriële vloeren.

5. Snelle renovatie

Reparatie en renovatie moeten altijd bedoeld zijn om risico’s te beperken en bestaande problemen op te lossen, en er zeker geen meer te veroorzaken. Hier biedt Ucrete duidelijk voordelen: onderhoudsvriendelijker en duurzamer dan standaardvloeren, vooral tijdens de eerste 10-20 jaar. Ucrete zal niet scheuren of afsplinteren, en absorbeert directe schokken door deze over de gehele vloer te verspreiden.

Wanneer oude vloeren het einde van hun nuttige levensduur bereiken, kan de veiligheid bij de productie in het gedrang komen. Beschadigde vloeren zijn een risico tot struikelen en vallen, terwijl barsten bacteriegroei kunnen veroorzaken. Door een vloer te kiezen waarbij het onderhoud tot een minimum wordt beperkt, kunt u de impact onder controle houden van productiestilstanden, die vaak nodig zijn om een voerrenovatie in de productie-omgeving uit te voeren.


De snelhardende Ucrete industrievloeren maken een probleemloze, permanente en versnelde herstelling en renovatie van vloeren mogelijk. De vloeren kunnen in een minimum van tijd weer veilig en hygiënisch worden gemaakt, zodat ze na een uithardingstijd van nauwelijks vijf uur bij een temperatuur van 10°C opnieuw in gebruik kunnen worden genomen.

6. Lagere total cost of ownership

Ucrete vloeren zijn bijzonder sterk en bieden een excellente weerstand tegen chemische stoffen, temperatuur en slijtage. Hierdoor zal Ucrete niet scheuren wat bijgevolg leidt tot minder onderhoud dan standaardvloeren. over de gehele levensduur beschouwd zijn Ucrete vloeren beter koop dan alle andere vloeren omdat ze minder onderhoud, reiniging en renovatie vereisen dan standaardvloeren. Het afwegen van de gebruikskosten ten opzichte van de oorspronkelijke uitgaven is essentieel bij een vloerkeuze. Door voor een Ucrete industrievloer te kiezen zult u vele jaren – en decennia – in levensduur winnen.

7. Duurzame vloer

Ucrete is een duurzame vloer; er is immers minder energie nodig voor onderhoud en minder water voor reiniging dan bij sommige standaardvloeren wat bijzonder relevant is in productieruimten waar een hoge mate van hygiëne essentieel is. Het reinigen en onderhouden van een industrievloer kan tot 90% van de cumulatieve energievraag uitmaken. Door een duurzame vloer uit het Ucrete gamma te kiezen, kunt u het gebruik van belangrijke hulpbronnen beperken wat cruciaal is voor zowel het milieu als de bedrijfskosten. Correct geplaatste Ucrete vloeren kunnen zelfs in de meest veeleisende omgevingen langer dan 30 jaar een nagenoeg onderhoudsvriendelijke oplossing blijken. Zo is bijvoorbeeld bij Magor Brewery in het Verenigd Koninkrijk nog steeds een Ucrete vloer in gebruik die in 1984 werd geplaatst.

Lees hier meer over dit succesverhaal.

8. Esthetische industrievloer

Onlangs lanceerden we Ucrete CS in Europa: een innovatief, kleurstabiele Ucrete industrievloer dat nieuwe esthetische normen stelt. Kleurstabiliteit betekent UV-bestendigheid en een verbeterde vlekbestendigheid, wat een grotere flexibiliteit toelaat voor een veiliger inrichting van de productie-omgeving. Lees hier meer over Ucrete CS.


Een veilige, hygiënische en efficiënte productie is cruciaal voor productiebedrijven. De juiste vloerkeuze speelt een belangrijke rol in het succes van producerende bedrijven. Een correct gespecifieerde vloer wordt een deel van de oplossingen om bedrijven succesvoller te maken. Er is een goede reden waarom Ucrete bekend staat als de sterkste vloer ter wereld. Bekijk de “Ucrete destruction challenge” video en u bent helemaal overtuigd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details