Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Aandrijftechniek voor decentrale stand-alone toepassingen

Aandrijftechniek voor decentrale stand-alone toepassingen

NORD DRIVESYSTEMS levert ook applicatie geoptimaliseerde aandrijfsystemen voor compacte mobiele machinesystemen, zoals pompen of ventilatoren tot 22 kW. Voor de variabele toerentalregeling van dergelijke machines, die vaak slechts één of enkele aandrijfassen hebben, kan de NORDAC FLEX SK 200E frequentieomvormer direct worden gemonteerd op de motor of dicht bij de motor op de machine.

NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe.jpg: NORD DRIVESYSTEMS levert ook applicatie geoptimaliseerde aandrijfsystemen voor compacte mobiele machinesystemen, zoals pompen of ventilatoren tot 22 kW

Zelfs voor mobiele systemen, zoals pompen voor de wijnindustrie of machines voor het slijpen en reinigen van vloeren, stellen verpompte media vaak hoge eisen aan de aandrijfregeling. De decentrale frequentieomvormer NORDAC FLEX SK 200E is geschikt voor toepassingen als mobiel transport of dosering in de procestechniek en voor toepassingen met vergelijkbare eisen.

De omvormer genereert zelf de regelspanning en kan eenvoudig en lokaal worden bestuurd en bediend met een schakelaar en draaipotentiometer. Met behulp van de in de omvormer geïntegreerde PLC kan het apparaat logische functies op kleine schaal autonoom uitvoeren. De NORDAC FLEX SK 200E demonstreert zijn hoge operationele flexibiliteit met name bij besparende synchroonmotoren, die bijvoorbeeld nodig zijn voor continu bedrijf. In doseringstoepassingen kan de NORDAC FLEX exacte doseringseisen implementeren via de geïntegreerde POSICON positioneringsfunctie.

Uiterst nauwkeurige regeling bij lage snelheid

Frequentieomvormers uit de NORDAC FLEX serie worden gekenmerkt door hun uiterst nauwkeurige regeling. Tot in lage toerentalbereiken voorkomt de aandrijfregeling sterke turbulenties. De aandrijfsystemen garanderen een flowinstelling met hoge resolutie en kunnen – tegelijkertijd – de dichtheid, temperatuur en het volume van het medium meten via externe sensoren. Bovendien zorgt de omvormer voor soepele start en stop van de motor, maakt hij – met speciale sensoren – zelfregulerende snelheden mogelijk die zich aanpassen aan gespecificeerde drukbereiken, en biedt hij een effectieve bescherming tegen drooglopen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details