Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Alles in beeld – De nieuwe 36-serie sensoren van Leuze detecteert objecten zelfs bij grote afstanden
Conventionele retro-reflecterende foto-elektrische sensoren detecteren vaak onbetrouwbaar met folie omwikkelde pallets. De reden hiervoor is de depolariserende eigenschap van de opgespannen folie. De nieuwe retro-reflectieve fotocel van de serie Leuze 36 kan deze uitdaging dankzij zijn speciale optiek probleemloos aan.

Alles in beeld – De nieuwe 36-serie sensoren van Leuze detecteert objecten zelfs bij grote afstanden

De nauwkeurige detectie van objecten vereist betrouwbare technologie. Precies met dit in gedachten heeft Leuze de nieuwe 36-sensorserie ontwikkeld. Dankzij hun perfecte detectieprestaties zijn deze sensoren geschikt voor in de intra logistiek, verpakkingssystemen en de automobielindustrie. Ze detecteren voorwerpen met verschillende optische eigenschappen – zelfs op grote afstand, bij trillingen, omgevingslicht of vervuiling. Het voordeel voor systeemfabrikanten en exploitanten: De kosten geoptimaliseerde 36-serie is een economisch aantrekkelijke oplossing, vooral in het geval van sterk geautomatiseerde systemen met een groot aantal sensoren.

In de levensmiddelenindustrie worden identieke producten meestal in grotere verpakkingen gebundeld. Dankzij hun extreem hoge functiereserves detecteren de retro-reflectieve fotocellen van de Leuze 36-serie ook wisselende verpakkingseenheden betrouwbaar.

Flexibele uitvoering

Leuze biedt de (IP67) sensoren aan met verschillende werkingsprincipes: als Tasters met achtergrondonderdrukking tot 2,5 meter), als (tot 17 meter) of als gescheiden Zender-/Ontvangersystemen (tot 80 meter). Het hoogwaardige sensorontwerp biedt een extreem hoge functiereserve. Dit zorgt ervoor dat objecten betrouwbaar worden gedetecteerd, zelfs als er bijvoorbeeld storingsbronnen aanwezig zijn. Gebruikers kunnen ook reflectorfotocellen toepassen bijhet detecteren van objecten met depolariserende eigenschappen, bijvoorbeeld voor in folie verpakte pallets. De sensoren van de 36-serie bestrijken dus een enorm scala van toepassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details