Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Altijd het juiste smeermiddel

Altijd het juiste smeermiddel

Specialist in hoogwaardige smeermiddelen, vloeistoffen, precisiereinigers en metaalbewerkingsvloeistoffen, dat word je niet zomaar. Om producten te vertalen in de juiste smeeroplossing voor uw voedingstoepassing, is er technische kennis en ervaring nodig. Van producten, maar ook van de processen waarin ze terechtkomen. Dat is, samen met de service die altijd voorop staat, wat FenS onderscheidt, zodat smering het minste van uw zorgen wordt.

FenS werd opgestart in 1990 in het Nederlandse Goes. Teamleader Inside Sales & Marketing Myrna Redeman: “Waar de focus in eerste instantie op andere sectoren lag, zoals automotive, richten we ons sinds 2010 heel expliciet op de voedingsindustrie. Juist omdat we daar heel veel toegevoegde waarde kunnen bieden. Zowel door de producten in ons gamma – de synthetische smeermiddelen van CARL Bechem die we aanbieden zijn NSF-H1 goedgekeurd – als door de knowhow van onze productspecialisten. Zij weten echt wat er speelt op de werkvloer bij voedingsbedrijven.” Werner Sanfrinnon vervult die rol voor de Belgische markt. “We willen niet zomaar een leverancier zijn, maar een partner voor onze klanten. Waar liggen hun uitdagingen? Wat kan er nog beter?”

“We willen niet zomaar een leverancier zijn maar een partner voor onze klanten. Waar liggen hun uitdagingen? Wat kan er nog beter?”

Lange standtijd voor minder zorgen

Voor de voedingsindustrie werkt FenS voornamelijk met de foodgrade smeermiddelen van Bechem. “Je ziet steeds meer bedrijven afstappen van niet voedselveilige producten. Zelfs in zones waarin geen incidenteel contact mogelijk is. Dat heeft alles te maken met de audits die strenger worden, maar ook met een slimmer beheer. Door over te schakelen naar een hogere productkwaliteit, zijn vaak minder verschillende smeermiddeltypes nodig en dat komt de efficiëntie ten goede”, weet Sanfrinnon. Waar bedrijven dan specifiek naar op zoek zijn? “Een langere standtijd”, zegt hij overtuigd. “Ze willen zo weinig mogelijk omkijken hebben naar hun smeerprocessen, zodat de productie zo weinig mogelijk stilligt. De kwaliteit van de Bechem producten is dan een zeer sterke troef. Door de lange standtijd heb je er minder van nodig.” 

Voor de voedingsindustrie werkt FenS voornamelijk met de foodgrade smeermiddelen van Bechem.

Service met hoofdletter S

Met een breed aanbod aan aanvullende diensten, bewijst FenS ook op dat domein zeker haar meerwaarde. “We helpen onze klanten met smeerplannen, voeren olie-analyses uit om het optimale moment te bepalen voor een oliewissel, maken afspraken rond voorraadbeheer en logistiek en testen of we een beter alternatief kunnen aanbieden”, vat Redeman samen. “Ook kunnen we alles meeleveren. Van accessoires tot randapparatuur en automatische smeersystemen. Op dit moment vind er een update van het webportaal plaats, zodat ook alle productdocumentatie beschikbaar en door de klant zelf te downloaden is. Ook kan via de webshop besteld worden. Alles om klanten op het vlak van smeren volledig te ontzorgen.” Ook voor What’s Cooking (het voormalige Pluma) is dat een absoluut pluspunt in de samenwerking. De vleeswarenfabriek werkt al sinds 2011 samen met FenS. “Alles wat we kunnen gebruiken, komt van FenS”, vertelt Dirk Steurs, aankoop Technische Dienst. “Zij mag service met een hoofdletter S schrijven. We appreciëren het voorraadbeheer, de korte lijnen en de snelheid waarmee vragen worden beantwoord.”

FenS werd opgestart in 1990 in Goes.

Smeermiddelen voor metaalbewerking

FenS beschikt niet alleen over een breed aanbod smeermiddelen voor voedingsbedrijven, maar legt zich ook toe op alles wat metaalbewerkers nodig hebben. Van koelsmeermiddelen tot machine-oliën, reinigers en corrosiebeschermers: alle metaalbewerkingsvloeistoffen van Bechem zijn op elkaar afgestemd voor uitmuntende resultaten en een efficiënter werkproces. Ook wie metaal verwerkt om machines voor de voedingsindustrie te maken, vindt in FenS dus de geknipte partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details