Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Batch control kan ook zonder PLC
Drie elementen volstaan voor een stand-alone oplossing: een debietmeter, een sturingsunit en een afsluiter.

Batch control kan ook zonder PLC

Zo’n systeem wordt vaak geïntegreerd in een centrale PLC, maar in wezen hoeft het lang niet zo duur of complex te zijn. Fluxer biedt namelijk een eenvoudige en betaalbare stand-alone oplossing voor watertoepassingen, op maat van elk productieproces.

Het principe van batch control is gestoeld op drie pijlers en bijbehorende producten: een debietmeter controleert hoeveel vloeistof er doorheen het leidingnet stroomt en geeft via een sturingsunit een signaal naar een afsluiter die de toevoer vervolgens tijdig afsluit. Niet toevallig drie productgroepen waarin Fluxer zich sinds 2014 specialiseert.

Het basissysteem kan ook perfect uitgerust worden met afsluiters in rvs.

Op maat van elk productieproces

Dankzij deze expertise biedt het bedrijf eenvoudige maar functionele totaalpakketten voor batch control. Voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding wordt er in de basis gebruikgemaakt van debietmeters, batch controllers en magneetventielen van Bürkert, maar elk systeem kan perfect op maat van de noden en verwachtingen van leidingnet en productieproces afgestemd worden. Mesafsluiters, kogelkranen en andere afsluiters, in messing of rvs, vormen bijvoorbeeld vaste onderdelen van het Fluxer gamma. Wat procesinstrumentatie betreft is het bedrijf dan weer Siemens approved partner. Om een zo juist mogelijke dosering te waarborgen, biedt Fluxer verder ondersteuning in de kalibratie en basisinstelling van het systeem.

Geen complexe integratie nodig

Veel instellingen zijn er evenwel niet nodig. Fluxer bouwt namelijk heel bewust aan plug-and-play en stand-alone oplossingen. Wordt er gebruikgemaakt van magneet-ventielen, dan volstaat een enkele elektrische aansluiting van 24 V om het volledige batch control proces in goede banen te leiden. Er zijn met andere woorden geen dure aanpassingen nodig, noch een complexe integratie in een nieuw of bestaand PLC-systeem. In de Bürkert controllers zelf kunnen namelijk tot zeven vooringestelde batches opgeslagen worden. Zo kan het productieproces op een snelle, eenvoudige en betaalbare manier geoptimaliseerd worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details