Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Ben’s Original: nieuwe naam, zelfde duurzaamheidsmissie

Ben’s Original: nieuwe naam, zelfde duurzaamheidsmissie

Met de lancering van de nieuwe merknaam Ben’s Original, wil het bedrijf bijdragen aan een duurzaam voedingssysteem: “Want het is meer dan alleen wat er op ons bord ligt. Wat we eten en vanwaar het vandaan komt, is belangrijk voor de consument”, zegt Sales Director An De Volder. Concreet zet Mars Belgium verdere stappen in het duurzaam inkopen van rijst en werkt ze aan de verduurzaming van hun verpakkingen.

Elke dag telt, elke korrel telt

Het rijstgamma van Mars wordt omgedoopt van Uncle Ben’s naar Ben’s Original. Al bijna 45 jaar produceert de fabriek in Olen rijst en exporteert ze het naar 35 landen over de hele wereld. Het is nu een van de 4 grote productiesites van Mars Food in Europa, en groeide uit tot het Research & Development-expertisecentrum voor droge rijst van Ben’s Original wereldwijd. Onder het devies ‘Elke dag telt, elke korrel telt’ worden er tijdens het hele productieproces maar liefst 250 kwaliteitscontroles uitgevoerd om zo de beste kwaliteit te garanderen. Vandaag heeft de site een productiecapaciteit van 115.000 ton per jaar. 

De merknaam mag dan wel veranderen, de focus van Mars Food op duurzame inkopen verandert niet. Zowat 99% van de rijstaanvoer is afkomstig van boeren die werken naar de Sustainable Rice Platform (SRP)-standaard. Het SRP-garantiesysteem is ’s werelds eerste vrijwillige duurzame standaard voor rijst. Dit helpt om het levensonderhoud van kleine boeren te verbeteren en boeren op weg te helpen naar economische stabiliteit. Deze aanpak verkleint ook de ecologische en klimaatvoetafdruk van de rijstproductie.

Samenwerken met de Voedselbanken

Daarnaast maakt Mars werk van een inclusieve samenleving, waar voeding toegankelijk is voor iedereen. Ze wil tegen 2025 wereldwijd 25 miljoen maaltijden (5 miljoen op jaarbasis) voorzien aan mensen die nood hebben aan een voedzame maaltijd via samenwerkingen met strategische partners, waaronder de Voedselbanken. Mars Belgium verbindt zich ertoe om jaarlijks meer dan 200.000 rijstporties te doneren. Een eerste levering vond intussen al plaats in de loop van de maand juni.

Verpakkingen2025

Een duurzaam product behoort ook in een duurzame verpakking. De voedingsproducent zet zich dan ook in om 100% van de verpakkingen recycleerbaar, herbruikbaar of composteerbaar te krijgen tegen 2025. In Europa is vandaag al 88% van de Mars Food product-portfolio recycleerbaar, waar de bestaande infrastructuur het toelaat.

Dit jaar bracht Mars met het verpakkingsbedrijf Amcor de eerste voedselveilige, microgolfbestendige rijstverpakking uit mono-materiaal (polypropyleen) op de markt in het Verenigd Koninkrijk. Deze baanbrekende verpakkingstechnologie zal de Express-verpakkingen van Ben’s Original recycleerbaar maken, waar de infrastructuur het toelaat. Deze verpakkingsinnovatie wordt de komende uitgerold in andere Europese markten, waaronder België.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details