Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Bent u al klaar voor de toekomst?

Bent u al klaar voor de toekomst?

Fast forward. Onder dat motto stelde FANUC een week lang met trots zijn nieuwe gebouw voor aan het grote publiek. Meer dan 400 kijklustigen tekenden present. Een moment om terug te blikken op 25 jaar FANUC Benelux, maar vooral ook vooruit te kijken naar wat de toekomst zal brengen. Geen betere plek daarvoor dan het nieuwe Inspiration Centre. Bezoekers kregen daar het vizier perfect op hoe robotisering en cobotisering er in hun eigen productieomgeving kunnen uitzien. Want de mogelijkheden voor een slimme, efficiënte productie die zijn bij FANUC quasi eindeloos.

Op een boogscheut van de vertrouwde locatie in Mechelen, verscheen vorig jaar al de nieuwbouw die FANUC liet bouwen. Een investering die het bedrijf de nodige ademruimte moest geven om zijn groei verder te zetten, maar die tegelijk een nieuwe dimensie moest toevoegen. “We zitten te midden de vierde industriële revolutie. Door de integratie van sensoriek, visietechnieken, artificiële intelligentie en een flinke dosis rekenkracht, hebben robots meer capaciteit, functionaliteiten en toepassingsgebieden gekregen. Hier in ons Inspiration Centre kunnen we klanten tonen welke toegevoegde waarde het FANUC portfolio voor hen kan realiseren. Het is immers pas in de toepassing dat de meerwaarde van robots echt concreet wordt. Dat duidelijk wordt hoe klanten kosten kunnen besparen, de capaciteit opdrijven of een kwaliteitsinjectie aan hun productie kunnen geven. We kunnen tot leven brengen wat er allemaal mogelijk is”, verduidelijkt managing director van FANUC Benelux Paul Ribus.

Inspiratie te over

Een jaar later is het tijd voor het officieel lintje knippen. Wie langs de verschillende opstellingen struint, kan niet anders dan begrijpen dat de mogelijkheden quasi eindeloos zijn bij FANUC. Een LR Mate 200iD/7L met een geïntegreerde FANUC 2D visieoplossing toont bijvoorbeeld hoe eenvoudig het voor een robot geworden is om objecten niet alleen te verplaatsen, maar ze tegelijk aan een grondige kwaliteitscontrole te onderwerpen. Wat verderop is een M-710iC/50 aan de slag met de FANUC Force Sensor. Slijpen, polijsten, assembleren … hij kan het allemaal door eenvoudig (en autonoom) van gereedschap te veranderen. In het midden van de kamer kwijt een SCARA robot (die overigens een bijzonder populaire toevoeging aan het gamma gebleken is) zich van zijn taak. Een pick-and-place toepassing op kleur die de producten van een circulaire transportband haalt, aangedreven door een motion oplossing van FANUC. En helemaal vooraan springt de cobotfamilie meteen in het oog. Stand-alone of aan de slag met de metaalbewerkingsmachines FANUC. Stationair of mobiel.

“Ontdekken wat het beste zal werken”

Marketing coordinator Annelies Vander Hulst: “Onze sterkte schuilt niet alleen in de breedte van ons portfolio, waarmee we voor elke toepassing de robot met de meest geschikte specificaties kunnen afleveren. Maar ook in de openheid van onze systemen, software en accessoires om allerhande oplossingen te integreren om er een echte toepassing van te maken. Van visiesystemen, over motion control tot verschillende grijpers. In ons Inspiration Centre kunnen bezoekers echt ontdekken wat voor hen het beste zal werken.” Maar FANUC is natuurlijk meer dan alleen maar een robotspecialist. Metaalbewerkers doen maar al te graag een beroep op de RoboCut (draadvonken), RoboDrill (verticaal CNC-frezen, -boren en -tappen) of RoboShot (spuitgieten). Ook zij hebben een plekje gekregen in het Inspiration Centre, gecombineerd met diverse automatiseringsoplossingen. De producten die erop gemaakt zijn tonen hoe echte precisie er nu uitziet. Wat verderop alle uitleg over de Industrial IoT solutions die FANUC in huis heeft en het CNC & Motion gamma. “Vaak beseffen klanten niet hoe breed en diep het portfolio precies reikt. Dat we alles kunnen samenbrengen in het Inspiration Centre doet veel ogen opengaan”, voegt Vander Hulst toe.

Service hoog in het vaandel

Wie tijdens het opendeurevent de pijltjes verder volgt voorbij het Inspiration Centre, kwam achtereenvolgens in de Fanuc Academy, en de field labs voor CNC& Robomachines en Robot & Cobot terecht. Vander Hulst: “We willen een open huis zijn voor onze klanten waar interactie centraal staat. Klanten kunnen hier inspiratie opdoen, maar we dragen ook service hoog in het vaandel. Dat begint met uitgebreid testen wat er mogelijk is met hun producten en onze technologie. Maar dat loopt eveneens door met opleidingen om zich verder te bekwamen, zowel voor integratoren als voor eindklanten. En uiteraard voorzien we in onderhoud en herstellingen. In ons magazijn houden we alles op stock wat nodig is om onze klanten snel weer aan het werk te helpen.” Ook daar heeft robotisering overigens zijn intrede gedaan ter gelegenheid van dit event. Een AMR met FANUC cobot brengt de nodige wisselstukken tot aan de ingang. Inspiratie kan overal.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details