Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Betrouwbaar blijven meten zonder omslachtige kalibraties

Betrouwbaar blijven meten zonder omslachtige kalibraties

CaTeC bv biedt vochtigheids-, temperatuur- en CO2-sensoren van E+E Elektronik die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in veeleisende omstandigheden, zoals de vochtigheids- en temperatuursensor EE212. De E+E sensorcoating, de ruime keuze aan filters en de robuuste IP65/ NEMA 4 behuizing zorgen voor nauwkeurige en betrouwbare metingen, zelfs onder uitdagende werkomstandigheden.

De sensorkop van de EE212 biedt plaats aan een plug-in sensormodule die is uitgerust met een uiterst nauwkeurig vochtigheids- en temperatuurdetectie-element van de nieuwste generatie. De gepatenteerde sensorcoating en de verzegelde soldeerpunten verbeteren de meetprestaties en verlengen de levensduur van de sensorelementen in uitdagende omgevingen. De elektronica in de module is ingekapseld en daardoor goed beschermd tegen condensatie en corrosie. Voor de sensorsonde is een ruime keuze aan verschillende filters beschikbaar.

De vochtigheids- en temperatuursensor EE212.

Modulair ontwerp 

Een groot voordeel van de EE212 voor gebruik in een zwaar vervuilde en agressieve omgeving is het modulaire sensorontwerp. Het maakt het eenvoudig om de sensormodule met slechts een paar stappen en volledig zonder gereedschap te vervangen. Dit betekent dat downtime en servicekosten tot een minimum beperkt kunnen worden.

Veelzijdig gebruik

De EE212 kan flexibel worden aangepast aan meettaken voor veelzijdig gebruik. Naast een nauwkeurige meting van de luchtvochtigheid en temperatuur berekent de sensor verschillende aan vochtigheid gerelateerde parameters zoals dauwpunttemperatuur, absolute vochtigheid en mengverhouding. 

Eenvoudige configuratie

De gemeten waarden zijn beschikbaar op twee configureerbare analoge uitgangen. Drie fysieke parameters kunnen worden weergegeven op de optionele grafische weergave. Door de gratis EE-PCS configuratiesoftware kunnen de meetparameters, schaal en displayweergave worden aangepast.

Installatievriendelijke behuizing

Er is zowel een wandversie als een kanaalversie van de EE212 beschikbaar. Met de beproefde HVAC-behuizing kan de sensor met gesloten deksel worden uitgewisseld. Dit betekent dat de elektronica beschermd is tegen vervuiling op de bouwplaats. De behuizingsschroeven met bajonet­sluitingen vergemakkelijken een snelle opening en sluiting van het deksel om zodoende de elektrische installatie snel te voltooien.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details