Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie

Brasserie Val-Dieu maakt crackers van bierdraf

Bij een biertje hoort uiteraard een versnapering. En liefst een versnapering die evenwichtig is en goed voor het milieu. Onlangs lanceerde Val-Dieu als eerste Belgische brouwer een nieuwe productinnovatie: crackers op basis van bierdraf, een restproduct bij het brouwen van bier.

Een evenwichtige en circulaire snack

Midden september stelde Brasserie Val-Dieu met trots haar vernieuwde en hoogtechnologische brouwerij voor. En ze had daarbij nog een extra verassing in petto: “We deden tegelijk onze nieuwste productinnovatie uit de doeken, crackers van bierdraf. We zijn hiermee de eerste brouwer in België die de crackers op de markt brengt”, zegt commercieel directeur Lionel Delbart.

“Het is een manier om restproducten van bier opnieuw in te zetten. Het valoriseren van bierdraf wordt al jaren ingezet voor veevoeding en nog te weinig voor mensenvoeding. De crackers bevatten 37% bierdraf.”

Tsjokvol eiwitten

Naast het circulaire aspect, bevatten de crackers een heleboel voedingsstoffen. “De crackers zijn rijk aan vezels en proteïnen en bevatten amper vetten en zijn bovendien laag in calorieën. Kortom, een evenwichtig tussendoortje of snacks bij de apero”, aldus Lionel.

Momenteel bestaan de crackers in 3 smaken: tomaat-oregano, gerookte paprika en peper en zout met sesam.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details