Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Duurzaamheid

Brouwerij Achouffe kiest voor propaangas

testimonial-achouffe

19 april 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Brouwerij Achouffe maakte de overstap van stookolie naar propaangas van Primagaz. Ze deden dit omwille van zowel ecologische als economische redenen.

Brouwerij Achouffe ligt te midden van de groene Belgische Ardennen. Alles begon met twee schoonbroers die eind jaren ’70 hun eigen bier wilden brouwen. Ondertussen vinden we de bieren van Achouffe terug in een veertigtal landen wereldwijd.

De overstap van stookolie naar propaan: het ecologische aspect

“Komende van stookolie biedt de keuze voor propaangas een uitstekende combinatie van voordelen”, aldus Jean-Lou Barbette van Achouffe. Door over te stappen naar propaan verminderde de brouwerij niet alleen haar CO₂-uitstoot met 15%, maar vermijden ze ook het risico op lekkage naar de rivieren en het grondwater rondom de brouwerij. “We zitten hier in een schitterende natuur, en die willen we beschermen.”

Propaangas van Primagaz, da’s budgetvriendelijk én gemakkelijk

De keuze voor propaangas was voor Achouffe ook een economische keuze, namelijk dankzij de propaanprijs. Daarbovenop vermindert het aantal onderhoudsbeurten van de installatie omdat de stoomgeneratoren minder snel vuil worden, wat ook een economisch voordeel oplevert.

Tot slot vertelt Jean-Lou over het gemak van propaan en van de samenwerking met Primagaz. Zo zorgt Primagaz ervoor dat de tanks automatisch worden bijgevuld en er dus altijd propaangas voorhanden is. En ook de technische knowhow van Primagaz valt in goede aarde bij Achouffe. “Ze namen het dossier van A tot Z op zich, waardoor ons productieteam zich kan concentreren op wat ze het beste doet: bier brouwen.”

Wil jij ook weten wat propaan kan betekenen voor jouw onderneming?

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via FoodTec? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details