Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Chocolatier Vandenbulcke scoort op ISM met vruchtvlees van cacaovrucht

Chocolatier Vandenbulcke scoort op ISM met vruchtvlees van cacaovrucht

Chocolatier Vandenbulcke pakt goud op ISM in Keulen, één van de grootste zoetwarenbeurzen ter wereld. Het West-Vlaamse familiebedrijf werd bekroond met de ‘New Product Showcase Award’ voor haar nieuwe praline ‘Cabosse’. “De vulling van de praline bestaat uit het witte vruchtvlees dat rond cacaobonen zit. Op die manier halen we het maximale uit de cacaovrucht en verdienen de cacaoboeren een extra bron van inkomsten”, vertelt woordvoerder Nicolas Degryse.

Volgens de jury slaagt het familiebedrijf erin om in haar pralinevulling de smaak van de cacaovrucht te behouden, samen met haar fruitige nuances. Door de hele vrucht te gebruiken, is er niet alleen minder afval, maar blijven ook de voedingsstoffen en mineralen bewaard, waardoor Cabosse een unieke smaak heeft.

Grondstoffen volwaardig inzetten

Chocolatier Vandenbulcke werkt al jaren aan de duurzame productie van Belgische chocolade. Vandaag maken chocolatiers chocolade van uitsluitend cacaobonen. “Het vruchtvlees wordt niet gebruikt en ligt vaak te rotten op plantages. Dat betekent dat 70% van de cacaovrucht niet wordt benut”, aldus woordvoerder Nicolas Degryse.

Een jammere zaak, want het witte vruchtvlees rond een cacaoboon bevat heel veel smaak. Het familiebedrijf vond dus een manier om de grondstof volledig in te zetten: “Door het vruchtvlees toe te voegen aan de vulling, creëren we minder afval en verdienen cacaoboeren nog een extra centje”. Een mooie win-winsituatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details