Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Solutions

Innomatic maakt datalogging met online monitoringplatform

24 februari 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Uitdaging van de klant

Homifreez beschikt over een eigen stoomketel, die via een gasverbrandingsproces stoom op lage druk produceert. Het bedrijf mat zowel online als offline al heel wat parameters op de ketel, maar had geen oplossing om een goede vergelijking te maken van die kritische data. Het wou een duidelijk inzicht krijgen in zijn water- en energieverbruik, zodat het bij abnormaal hoge pieken meteen kan ingrijpen.

De oplossing

Sinds de installatie van de hardware van Innomatic en de software van Ikologik, kan Homifreez diverse metingen nauwkeurig monitoren. Bij een overschrijding of een abnormale afwijking wordt automatisch een alarm gestuurd naar een operator of een ingenieur van wacht, die dan meteen kan ingrijpen.

Het online portaal genereert periodiek rapporten over het water-, chemicaliën- en gasverbruik, zodat het bedrijf een beter inzicht krijgt in de relatie tussen de verbruiken en de productie. De centrale opslag en continue toegankelijkheid van alle procesgegevens bieden Homifreez de kans om bij mogelijke problemen meteen de grafieken te raadplegen, waardoor het snel de exacte afwijking kan detecteren.

Resultaat van de hele operatie? Een gevoelige energiebesparing, een lagere CO2-uitstoot en financiële optimalisatie van de onderhoudskosten.


Voor meer info, bekijk onze website www.innomatic.be voor tal van realisaties. 
Bel 056/31.12.06 of mail naar info@innomatic.be
Wij helpen u graag verder met een vrijblijvend voorstel op maat.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mike van Bloppoel

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details