Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
De gepaste smeeroplossing voor elk HACCP-proces
Voedselveiligheid vraagt ook aandacht voor de oliën waarmee transportbanden, tandwielkasten en andere essentiële apparatuur gesmeerd worden.

De gepaste smeeroplossing voor elk HACCP-proces

Zo ook voor de oliën waarmee compressoren, transportbanden, tandwielkasten en andere essentiële apparatuur gesmeerd worden. Opdat zij aan de nodige normeringen zouden voldoen, en ook in extreme omstandigheden de beste prestaties zouden leveren, moeten zij zorgvuldig geformuleerd worden.

Sinds 1997 al verdeelt Verolub een breed aanbod aan smeermiddelen in België en Luxemburg. Wierp het Limburgse bedrijf zich in eerste instantie op als generalist, dan staat vandaag een gespecialiseerd productaanbod en dienstenpakket voor de industrie voorop. Als exclusief verdeler van Castrol verzekerde Verolub de voorbije tien jaar bijvoorbeeld een ijzersterke positie in de metaalverwerkende industrie. Met de toevoeging van het volledige foodgrade portfolio van Anderol – een uitbreiding op het eerder al beschikbare Castrol Optileb gamma – ziet nu ook de voedselverwerkende industrie zich vanuit Lummen feilloos bediend en ontzorgd. 

Het bedreven Verolub team zorgt voor gepaste ondersteuning.

Tachtig jaar ervaring

Als exclusief BeLux verdeler van Anderol kan Verolub niet alleen op de eigen expertise, maar ook op de precies tachtig jaar ervaring van de smeermiddelenfabrikant zelf bogen. Anderol zag het levenslicht namelijk al in de vroege jaren van de Tweede Wereldoorlog, toen oprichter Dr. Robert Lee Anderson ingevolge een tekort aan minerale oliën voor de militaire vliegtuigen synthetische alternatieven ontwikkelde. Sindsdien heeft Anderol een bijzondere wereldwijde reputatie opgebouwd, met een specialisatie in smeeroplossingen voor de voedingsindustrie als een van de centrale pijlers van de voorbije vijftig jaar.

Anderol Food Grade producten zijn NSF H1 of H2 en worden vervaardigd in koosjer- en halal-gecertificeerde productiefaciliteiten.

De hoogste standaard inzake voedselveiligheid

Anderol staat gekend om de sterke prestaties en constante, hoge kwaliteit van zijn smeermiddelen. De oplossingen voor de voedingsindustrie voldoen dan ook aan de hoogste internationale standaarden. Anderol beschikt over ISO 9001:2015 en ISO 21469 certificaties en alle foodgrade producten zijn NSF H1 of H2. Deze voedselveilige smeermiddelen worden bovendien in koosjer- en halal-gecertificeerde productiefaciliteiten vervaardigd. De synthetische oliën zijn verder goed bestand tegen de extreme omstandigheden die in de productie van voedingsmiddelen gangbaar zijn, zoals erg lage of net erg hoge temperaturen.

Elke toepassing stelt andere eisen aan de gebruikte smeermiddelen.

Voor elke toepassing de juiste formulering

Om machinestilstand en -slijtage tot een absoluut minimum te herleiden, stelt elke toepassing evenwel andere vereisten aan de gebruikte smeermiddelen. Anderol en Verolub komen daaraan tegemoet met een uitgebreid aanbod met telkens zorgvuldig bepaalde formuleringen, afgestemd op alle mogelijke toepassingen in de voedingsindustrie, van compressoren en vacuümpompen tot tandwielen, lagers en hydraulische toepassingen. Aangezien alle formuleringen in-huis ontwikkeld worden, kan Anderol bovendien snel en gepast inspelen op de vragen en noden uit het werkveld.

Het Verolub webportaal laat toe om eenvoudig te bestellen alsook technische informatie en actuele prijzen te raadplegen.

Volledige ondersteuning

De grote verscheidenheid aan toepassingen en bijbehorende smeermiddelen betekent echter ook dat een goed smeermiddelenbeheer geen evidentie is. Om voedingsproducenten te helpen juiste keuzes te maken en het overzicht te bewaren, ondersteunt Verolub het uitgebreide productaanbod van Anderol dan ook met bijzondere tools en diensten. Allerhande smeerapparatuur zoals Graco oliepompen of -doseerunits, maar ook vatenkarren en andere toebehoren, vereenvoudigen bijvoorbeeld de verwerking van smeermiddelen, en een online webportaal laat toe om eenvoudig te bestellen alsook technische informatie en actuele prijzen te raadplegen. Het echte verschil wordt echter gemaakt door een efficiënt team van bekwame technici, gekwalificeerde accountmanagers en binnendienstmedewerkers. Zij staan de klant bij met advies over smeermiddelenkeuze, opslag en kwaliteitsmonitoring. Zo kunnen experten onder de noemer Verolub Fluid Analyses een volledige smeermiddelenanalyse uitvoeren, of kunnen producten middels Verolub Fluid Monitoring constant en ter plaatse opgevolgd worden. Het kwaliteitsniveau van de smeermiddelen wordt zo op peil gehouden en de levensduur geoptimaliseerd.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details