Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
De impact van AR-handleidingen op de voedselprocesindustrie

De impact van AR-handleidingen op de voedselprocesindustrie

De voedselprocesindustrie is altijd in beweging, gedreven door nieuwe technologieën en strengere regelgeving. Drie belangrijke pijlers hebben een aanzienlijke impact op de efficiëntie en effectiviteit van de industrie: ontoereikende kennisniveaus bij (jong) personeel, de behoefte aan praktijkgericht leren en taalbarrières. Maar hoe ga je als bedrijf om met deze uitdagingen? In dit blog leest u meer over de impact van AR-handleidingen op de problematiek in de voedselprocesindustrie.

De impact van Augmented Reality Handleidingen

Een unieke ontwikkeling in de voedselprocesindustrie is het gebruik van AR handleidingen. Deze digitale handleidingen – die gemakkelijk kunnen worden gecreëerd met het ILC-platform – worden ingezet voor verschillende doeleinden waaronder onderhoud, training en ombouwen van productielijnen.

Traditionele handleidingen kunnen complex en tijdrovend zijn, vooral voor nieuw personeel zonder uitgebreide technische kennis. AR handleidingen bieden een intuïtieve en visuele manier om kennis over te dragen. In plaats van door dikke handboeken te bladeren, kunnen werknemers in de praktijk de benodigde informatie direct op de machine of productielijn visualiseren. Dit betekent dat zowel nieuwe als ervaren medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot de benodigde kennis.

Eenvoudige kennisoverdracht

Het is goed om te begrijpen dat AR handleidingen geen diepgaande technische expertise vereisen. Jong personeel met beperkte ervaring kan snel vertrouwd raken met complexe machines en processen door simpelweg de AR instructies te volgen. Dit maakt het inwerken van nieuw personeel veel efficiënter en vereenvoudigt de overdracht van kennis binnen het team. De inwerkperiode is dus ook minder lang en nieuw personeel kan eerder ingezet worden als volwaardige collega’s.

Bovendien zorgen de AR handleidingen ervoor dat het gedoe van het zoeken naar de juiste informatie in papieren documentatie onnodig is. De benodigde instructies worden direct geprojecteerd op de relevante onderdelen van de machines of producten, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en de kans op fouten wordt verminderd.

Trainen en leren in de praktijk

Naast het versnellen van het inwerkproces, bieden AR handleidingen ook uitstekende mogelijkheden voor continue opleiding en praktijkgericht leren. Deze digitale gidsen maken het mogelijk om medewerkers in real-time te trainen terwijl ze met de machines werken. Dit bevordert niet alleen het begrip en de betrokkenheid, maar maakt ook de voortdurende bijscholing van ervaren medewerkers efficiënter.

Voorkom taalissues

De voedselprocesindustrie is vaak internationaal van aard, met medewerkers uit verschillende landen. Het oplossen van taalbarrières is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat alle werknemers toegang hebben tot dezelfde informatie, ongeacht hun moedertaal. Met AR handleidingen kunnen de juiste instructies automatisch in de juiste taal aan de juiste medewerker worden gekoppeld. Dit is van waarde voor zowel trainingsdoeleinden als routineonderhoud.

Veiligheid voorop

Een bijkomend voordeel van AR handleidingen is dat ze het mogelijk maken om risico’s in het gehele productieproces inzichtelijk te maken en aantoonbaar te verminderen. Door de mogelijke gevaren op een visuele en tastbare manier te presenteren, kunnen werknemers zich beter bewust zijn van de risico’s en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om grote fouten in het proces te voorkomen.

In de voedselprocesindustrie is de toekomst helderder dan ooit tevoren dankzij de introductie van AR handleidingen en het ILC-platform. Deze technologische vooruitgang zorgt niet alleen voor een efficiëntere en veiligere werkomgeving, maar biedt ook mogelijkheden voor groei en ontwikkeling binnen de sector.

Zelfstanding instructies invoeren bij de AR handleidingen

Total Reality heeft het ILC-platform ontwikkeld. Met dit platform kan je via een online editor eenvoudig instructies toevoegen aan het 3D CAD/CAM model van een product of machine. Een bepaald onderdeel wordt geselecteerd in de editor en instructies worden op de juiste plek geplaatst. Instructies worden toegevoegd door bedrijven en producenten.

Een bedrijf uit de voedselprocesindustrie dat flink profiteert van de vele voordelen van het platform is Kaak. Het bedrijf ontwikkelt en produceert stand-alone machines en complete productielijnen voor de industriële bakkerijbranche.

Kaak begon vorig jaar met het testen van het ILC-platform als launching customer. Met resultaat! Niet alleen de montageprocessen verlopen efficiënter, het personeel omarmt ook de nieuwe manier van werken en er kan nóg meer op afstand.

Ontdek het zelf tijdens een demo

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het ILC-platform en de techniek met eigen ogen bewonderen? Dan plannen wij graag een (fysieke) afspraak met u in. Samen ontdekken we wat de techniek voor uw bedrijf kan betekenen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details