Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
De miniatuursensoren van de nieuwe SICK W4F serie kunnen de moeilijkste uitdagingen aan

De miniatuursensoren van de nieuwe SICK W4F serie kunnen de moeilijkste uitdagingen aan

De miniatuursensoren uit de succesvolle W4-serie staan al tientallen jaren bekend als ware probleemoplossers: geen applicatie zo moeilijk of de sensorserie heeft er een oplossing voor. Met de nieuwe W4F-serie zet SICK de vierde generatie neer die de ervaring van de vorige generaties en meer dan tweehonderd specials bundelt.De nieuwe W4F-serie is niet alleen beschikbaar in verschillende optische varianten, zoals met micro-linespots, maar biedt ook nog eens het beste van wat er nu aan zwart-witscheiding en omgevingslichtonderdrukking op de markt is. Zelfs in de onderdrukking van glanzende objecten op de achtergrond kent de W4F-serie geen gelijke. Voor maximale proceszekerheid zijn de W4F-sensoren met state-of-the-art diagnose- en bewakingsfuncties uitgevoerd. Ze leveren gegevens over bijvoorbeeld temperatuur, aantal draaiuren en quality of teach. Handig: niet alleen de schakelpunten, maar ook de hoeveelheid ontvangen licht is inzichtelijk.

De sensoren uit de W4F-serie laten zich makkelijk inregelen. Dat kan via IO-Link, door een druk op de teachknop of met behulp van een programmeerpin. Dankzij de BluePilot-functie is de schakelstand en de uitlijning met een reflector of zender-ontvanger eenvoudig af te lezen.

De miniatuursensoren uit de W4F-serie zijn onder meer ideaal voor de aanwezigheidscontrole van kleine objecten en voor het fijn positioneren van producten en componenten. Daarnaast zijn ze perfect inzetbaar voor de detectie van diepzwarte (<1% remissie), glanzende, transparante of geperforeerde objecten, en sowieso voor detectietaken onder moeilijke omstandigheden. Door informatie over de hoeveelheid ontvangen licht kan zelfs onderscheid worden gemaakt tussen producten op basis van reflectie.

Kerninformatie

 • Zeer compacte SMART-sensor met state-of-the-art diagnose- en bewakingsfuncties
 • Voor de beste en meest betrouwbare objectdetectie: zeer goed bestand tegen omgevingslicht en glanzende achtergronden; detecteert ook hoog transparante en diepzwarte (<1%) objecten
 • Met PinPoint-LED: zeer kleine, consistente lichtspot voor nauwkeurig schakelen
 • Leverbaar in varianten voor dubbele schakelpunten, afstandsmeting, geperforeerde objecten en miniatuurobjectdetectie
 • Detectiebereik: 4 tot 220 mm tastend; 5 meter reflector; 8 meter zender-ontvanger
 • Robuuste VISTAL®-behuizing: met isolatieklasse IP66 én IP67, Ecolab-gecertificeerd en temperatuurbereik van -40 °C tot +60 °C geschikt voor ruwe toepassingsomstandigheden
 • Schakelfrequentie: 1000 Hz; 0,5 ms reactietijd
 • Push-pull output: PNP, NPN selecteerbaar via IO-Link
 • Eenvoudig te bedienen via IO-Link, teachknop én programmeerpin
 • Schakelstanden eenvoudig af te lezen via meerdere LED’s (BluePilot)
 • Accessoires verkrijgbaar zoals signaalverdelers en kabels

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details