Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
De optimale drukknop voor de voedingsmiddelenindustrie
Configuratie voor elke applicatie.

De optimale drukknop voor de voedingsmiddelenindustrie

Met de Serie 82 biedt EAO de optimale drukknop voor vandaalbestendige, stijlvolle HMI-besturingen voor gebruik in ruwe industriële omgevingen, in publieke ruimtes en voor toegangscontrole. “Wij focussen met deze serie vooral op de voedingsmiddelenindustrie, aangezien in deze sector aan strenge hygiënische eisen moet worden voldaan”, zegt Dave Polman, Managing Director van EAO Benelux.

De robuuste, roestvrijstalen, messing of geanodiseerde aluminium behuizingen van de Serie 82 drukknoppen zijn schokbestendig volgens IK10 en IP65/IP67 beschermd. “Door deze eigenschappen is het mogelijk om ze grondig te reinigen. Alkalische reinigingsmiddelen zijn nodig om organische verontreinigingen te verwijderen, zodat bacterie- en schimmelgroei wordt voorkomen. Voedingsmiddelen mogen immers niet besmet raken. Het is belangrijk dat machines en besturingspanelen tegen water en dit soort reinigingsmiddelen bestand zijn.” Daarnaast moeten ze ook goed tegen een stootje kunnen. “In de praktijk drukken werknemers niet alleen met hun vingers op de drukknoppen, maar ook met het gereedschap of het mes dat ze toevallig op dat moment in hun handen hebben. De Serie 82 is zodanig robuust ontworpen dat ze hiertegen bestand is.”

40.000 configuraties

De drukknoppen zijn verkrijgbaar met stap- of pulsfunctie, met of zonder ledverlichting, terwijl er ook keuze is uit een- of tweekleurige leds en puntverlichting of moderne ringverlichting.
 “Er zijn in totaal tot wel 40.000 configuraties mogelijk vanwege de vorm, verlichting, aansluiting, gewenste symbolen, lasergraveringen, mate van tactiele gevoeligheid, enzovoort.”

Customized

Het grote voordeel is dat EAO Benelux ook customized panelen kan leveren, legt Polman uit.
 “We zijn een dochteronderneming van het internationale bedrijf EAO AG met hoofdkantoor in Zwitserland. Aangezien we ook op onze locatie een productieafdeling hebben, kunnen we voor een toegevoegde waarde van de schakelaars zorgen. Steeds meer machinebouwers of ontwikkelaars besteden modules uit en leggen zich toe op assemblages. Dat betekent dat ze vaak panelen op maat willen met bijvoorbeeld een extra kabel of connector. Dankzij onze eigen productielocatie kunnen we klantspecifieke panelen samenstellen. We verwachten dat hier in de toekomst nog meer vraag naar zal zijn.”

Serie 82, een eigentijds design.

Corrosiebestendig

De serie 82 is al enige tijd op de markt. “Toch blijven we doorontwikkelen. Er zijn inmiddels meerdere varianten op de markt. Zo heeft de serie 82 316L in vergelijking met de 304 een nog hogere corrosiebestendigheid, dankzij het hoogwaardig roestvast staal 316L. Kortom, afhankelijk van de toepassing kunnen we de gewenste oplossing bieden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details