Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
De voordelen van het online veilen van machines, inventaris en goederen
De vestiging van Industrial Auctions.

De voordelen van het online veilen van machines, inventaris en goederen

Wie op zoek is naar een tweedehands machine, kan terecht bij een online veiling. Industrial Auctions organiseert als internationaal opererend online veilingbureau dergelijke veilingen voor de voedings- en drankenindustrie. CEO Van Kollenburg licht de voordelen ervan toe in dit artikel. 

Officieel opgericht in 2010, door huidige CEO Ad van Kollenburg, vond Industrial Auctions zijn start in de online veilingen voor de voedings- en drankenindustrie. In de loop der jaren heeft het bedrijf honderden veilingen georganiseerd en vergaande kennis opgedaan van de industrie. Het bedrijf organiseert deze veilingen in een business-to-business context voor bedrijven als Vion, Refresco, FrieslandCampina, Nestlé en Coop. 

Voor grote en kleine bedrijven

“Daarnaast organiseren we ook veilingen voor kleinere, regionale bedrijven”, zegt van Kollenburg. “Dus niet alleen wanneer bedrijven op zoek zijn naar een machine in de voedings- en drankenindustrie, kunnen wij ze van dienst zijn, maar ook wanneer ze in het bezit zijn van machines in de voedings- en drankenindustrie en deze willen verkopen. We kunnen volledige fabrieken veilen met complete productie­lijnen, maar ook enkele kleinere machines kunnen worden ingebracht.”

Divers aanbod

Wekelijks organiseert Industrial Auctions verschillende online veilingen in Europa. Het aanbod is erg divers en bestaat uit duizenden machines voor verschillende specialismen binnen de voedings- en drankenindustrie. Dit jaar kende het bedrijf al een ongekende start met veilingen in onder meer Bauska (LV), Eindhoven (NL), Bożacin (PL), Riesa (DE), Beelitz (DE), Hohenems (AT), Raciaz (PL), Dornhan (DE) en Mouvaux (FR). 

Industrial Auctions kan volledige fabrieken veilen met complete productielijnen, maar ook enkele kleinere machines kunnen worden ingebracht.

Transparantie en open communicatie

Industrial Auctions streeft ernaar de best mogelijke service aan zijn klanten en opdrachtgevers te leveren. “Dit doen wij door te zorgen voor transparantie, open communicatie, korte communicatielijnen en een no-nonsens mentaliteit. Als deskundig online veilingbureau zorgen we ervoor dat elke machine op de website wordt voorzien van een uitgebreide beschrijving, een verscheidenheid aan foto’s waar de machine van alle kanten is te zien en indien mogelijk video’s van de machine in werkende staat. We bieden ook de mogelijkheid om de machines ter plaatse te inspecteren op de door ons georganiseerde kijkdagen.”

Het biedproces

Vervolgens begint het biedproces en zal de veiling sluiten. “Om de best mogelijke service te bieden staan we ook na de veiling klaar voor onze klanten”, zegt van Kollenburg. “Op de ophaaldag zijn we op locatie aanwezig met voldoende mankracht om te helpen met het laden van de gekochte machines, inventaris en/of goederen. Bovendien kunnen we, indien gewenst, tegen extra kosten demontage en transport regelen voor klanten over de hele wereld. Ontzorgen is voor ons een belangrijke kernwaarde.”

Op de ophaaldag is Industrial Auctions op locatie aanwezig met voldoende mankracht om te helpen met het laden van de gekochte machines, inventaris en/of goederen.

Tweedehands versus nieuw

Maar waarom zouden bedrijven een tweede­hands machine kopen in plaats van een gloednieuwe? “Allereerst liggen de kosten van tweedehands machines lager dan in vergelijking met een nieuwe machine. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk om tegen een gereduceerde prijs hoogwaardige machines van gerenommeerde merken te kopen. Naast het feit dat de kosten voor tweedehands machines lager zijn,  is een ander voordeel dat ze sneller beschikbaar zijn. Meestal vindt ongeveer een week na de sluiting van de veiling de ophaaldag plaats. Een week na aankoop kan een koper dus al in het bezit zijn van de door hem gekochte machine. Nog een voordeel: bij nieuwe machines doen zich vaak nog complicaties voor. Deze al zijn gevonden, getest en verholpen.”

Bent u benieuwd geworden naar de services van Industrial Auctions? Of bent u op zoek naar een tweedehands machine of wilt u uw machines verkopen? Bezoek dan de website van het bedrijf: www.Industrial-Auctions.com of neem telefonisch contact op via 040-2409208    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details