Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Solutions

DNA van het boren

24 januari 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het beste resultaat bij het boren in hout, metaal of kunststof wordt bereikt als het gehele proces nauwkeurig regelbaar is. Ieder materiaal heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en daar moet het boren op worden afgestemd. Hiermee worden beschadigingen voorkomen. Neem als voorbeeld het boren in hout. Is het toerental te hoog dan is er kans op beschadiging door hitte. Ook als de boor vreemd materiaal tegenkomt (een spijker bijvoorbeeld) moet hierop snel gereageerd kunnen worden om schade aan gereedschap maar ook werkstuk te voorkomen.

de EGK 48-60 bevindt zich aan de achterzijde van het systeem (met gele afdekdoppen)

Dit proces kan voor een groot deel worden geautomatiseerd. Neem als voorbeeld de spijker in het hout: dan wordt binnen het proces in heel korte tijd een toename van de weerstand, een blokkade, geregistreerd. Vervolgens wordt de aanzet gestopt, een signaal gegeven en het toerental aangepast. Ook de temperatuur is een parameter waarop gestuurd kan worden. Om dit proces te automatiseren heeft de firma Tooldrives de keuze gemaakt voor de Groschopp servomotor EGK 48-60 NR. Een compacte servomotor met grote vermogensdichtheid, zeer dynamisch en een grote positioneernauwkeurigheid. Deze motor kan voorzien worden van verschillende type gevers en indien gewenst in RVS uitvoering geleverd worden.

De DNA van het boorproces is de juiste onderlinge afstemming van gereedschap, materiaal, spindeltoerental en de booraanzet. De servomotor van Groschopp is een belangrijk onderdeel om dit proces volautomatisch te optimaliseren.

Wilt u meer weten over deze servomotor? Klik dan op EGK 48-60 NR

Wilt u meer weten over de “Servotechniek” van Groschopp? Klik dan op Servotechniek

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mike van Bloppoel

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details