Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Draagbare zuurstofmeting in tankwagens voor voedingsproducten: InTap on the road.

Draagbare zuurstofmeting in tankwagens voor voedingsproducten: InTap on the road.

Zuurstofmeting is essentieel voor de bier- en frisdrankkwaliteit. Opvolging en controle van de zuurstofconcentratie op verschillende meetpunten in het productieproces is dan ook noodzakelijk. Maar ook tijdens het transport moet de zuurstofconcentratie opgevolgd worden.

Tijdens een bezoek aan één van onze klanten, gespecialiseerd in bulktransport van voedingsmiddelen, ontdekten we dat het bedrijf twee reinigingsstraten voor hun tanks en tanks van andere transporteurs hebben. Nadat onze klant de vraag kreeg om het transport te verzekeren van bier, frisdranken en plantaardige olie, specialiseerde hij zich in deze nichemarkt. Om de kwaliteit van de producten tijdens transport te garanderen en verandering in smaak, kleur of geur door oxidatie te vermijden, moeten de tanks gereinigd, gedroogd en gevuld worden met CO2 voor ze opnieuw geladen kunnen worden.

Dat is het moment waar onze Mettler Toledo InTap in beeld komt!

De tanks worden gevuld met CO2 en de hoeveelheid restzuurstof moet opgevolgd worden om de gestelde specificaties te behalen. Brouwerijen leggen heel lage concentraties aan restzuurstof op. De InTap met zijn gevoelige, maar uiterst stabiele optische zuurstofsensor die daarbij nog eens weinig onderhoud vraagt, bleek meteen de juiste oplossing op de juiste plaats.

Door de ISM (Intelligent Sensor Management) functionaliteit wordt bij elke meting gegarandeerd dat de meetresultaten correct zijn. InTap logt permanent 4 meetwaarden met datum en tijd op een USB-stick en stelt dit in een CSV-bestand ter beschikking. Onze klant waardeert deze gebruiksvriendelijke functie heel erg omdat het de administratie heel wat eenvoudiger maakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details