Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Duurzaamheid en digitalisatie, twee hot topics op Empack Mechelen

Duurzaamheid en digitalisatie, twee hot topics op Empack Mechelen

Als enige professionele verpakkingsevent in België, is Empack het event voor iedereen die dag in, dag uit packaging ademt. Met nog ruim 2 maanden te gaan, reserveerden reeds 135 exposanten hun stand op Empack. Hét bewijs dat de sector sterk gelooft in de toegevoegde waarde van elkaar weer face to face te ontmoeten en live business te doen in het najaar.

Passion for packaging

What’s the next big thing in packaging? Op die vraag vindt u tijdens Empack 2021 zeker een antwoord. Empack richt de blik op de toekomst en focust op belangrijke thema’s zoals duurzaamheid en digitale transformatie. Daarnaast is Empack dé moment om opnieuw te netwerken. Twee dagen lang kunnen meer dan 150 exposanten en 3.200 bezoekers naar hartenlust netwerken, inspiratie opdoen en hun ‘passion for packaging’ delen in een 4.000m² zee van ruimte.

Professioneel kennisprogramma

Geen innovatie zonder knowhow. Daarom biedt Empack een uitgebreid kennisprogramma aan. Tijdens de seminaries en workshops wordt er dieper ingegaan op hot topics in de verpakkingsindustrie zoals duurzaamheid, circulariteit, digitalisatie, packaging design,… Op die manier wil Empack een heus kennisplatform zijn waar verpakkingsprofessionals inspiratie en nieuwe inzichten opdoen. Zo is er het programma ‘Groen Verpakken’ i.s.m. Fost Plus en Karine Van Doorsselaer (UAntwerpen), de Pack4Food Roadshow over circulair verpakken met behulp van kunststofverpakkingen, workshops rond succesvol digitaliseren en innoveren in het verpakkingsproces, cases rond data driven packaging design enzovoort. Hou onze website in de gaten voor de allerlaatste info over het programma.

Drie zones met speciale focus

  • Packaging Innovations: geen aparte hal zoals vorige editie maar een dedicated zone op Empack. De niet-te-missen zone voor brand managers, marketeers, designers,…
  • Contract Pack Pavilion: ontdek hier de bedrijven die uw verpakkingsproces uit handen kunnen nemen
  • Take Out Corner: de place to be als u op zoek bent naar duurzame en gebruiksvriendelijke verpakkingen voor uw take away maaltijden.

Awards & netwerken

Tot slot vinden er ook twee awarduitreikingen en een netwerkdrink plaats op het einde van de eerste beursdag: de Trends Gazellen in packaging en de allereerste Verpakking & Label Award. De Trends Gazellen Awards huldigen snelgroeiende bedrijven of ‘Gazellen’ in drie verschillende categorieën: kleine, middelgrote en grote ondernemingen. De Verpakking & Label Award omvat twee categorieën: intelligente verpakkingsmachines en innovatieve verpakkingen en verpakkingsmaterialen. De wedstrijd staat open voor verpakkingsproducenten en – leveranciers, ontwerpbureaus en verpakkende bedrijven. Zoals u ziet, wordt Empack opnieuw een informatieplatform waar elke verpakkingsprofessional heel wat inspiratie en nieuwe inzichten kan opdoen. Het volledige programma vindt u op www.empack.be.

De beurs bezoeken?

Registreer u online via www.empack.be met code GAAB1000 voor uw
GRATIS ticket.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details