Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Een nieuwe stap richting modulaire productie
Het Module Type Package is gebaseerd op de VDI/VDE/NAMUR 2658-norm.

Een nieuwe stap richting modulaire productie

Terwijl die trend zich breed en gestaag verderzet, is het aan de productie om gelijke tred te houden. Ook de steeds kleinere batchgroottes moeten immers rendabel geproduceerd kunnen worden. Dat vergt niet alleen nieuwe productiestructuren, maar tevens een nieuwe aanpak in machine- en installatiebouw.

Tekst Elise Noyez  |  Beeld WAGO

Europees automatiseringsspecialist WAGO ziet in dat opzicht een mooie toekomst weggelegd voor modulaire installaties. Een systeem dat uit verschillende stand-alone modules bestaat, laat zich immers sneller en flexibeler aan veranderende parameters en behoeften aanpassen dan de traditionele systemen, opgebouwd rond talloze individuele onderdelen. Op voorwaarde, tenminste, dat die verschillende modules onafhankelijk en vlot uitwisselbaar zijn.

Er is een mooie toekomst weggelegd voor modulaire installaties.

Gestandaardiseerde modulebeschrijving via Module Type Package

In het kader van zijn automatiseringsoplossingen, en om aan de groeiende vraag naar modulaire systemen te voldoen, ontwikkelde WAGO daarom het Module Type Package. Dit MTP is gebaseerd op de VDI/VDE/NAMUR 2658-norm en fungeert als een gestandaardiseerde interface voor diverse systeemmodules, waardoor integratie en uitwisselbaarheid vereenvoudigd worden. Concreet worden eigenschappen en procesmodules via MTP automatisch en met een enkele klik functioneel en volledig producent- en technologie-onafhankelijk omschreven. Dat gestandaardiseerde beschrijvingsbestand kan op zijn beurt door overkoepelende systemen zoals visualisatie- of procescontrolesystemen gelezen en verwerkt worden, waardoor autonome modules eenvoudig hergebruikt en tot complexe installaties gebundeld kunnen worden, ook wanneer ze van verschillende fabrikanten zijn. Op die manier wordt er bij de inbedrijfstelling heel wat tijd bespaard en worden fouten over de hele lijn vermeden.

Complete automatiseringsoplossingen

MTP kan gebruikt worden in combinatie met WAGO controllers (PFC200/PFC200 XTR) en WAGO touchpanels. De WAGO e!COCKPIT engineering software biedt zowel een add-on als een bibliotheek met diverse voorbereidende functies voor de module-engineering.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details