Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Elektrische (lineaire) aandrijvingen van AXIS & Stuifmeel kunnen een uitstekend alternatief zijn voor hydrauliek en pneumatiek in bepaalde toepassingen.

Elektrische (lineaire) aandrijvingen van AXIS & Stuifmeel kunnen een uitstekend alternatief zijn voor hydrauliek en pneumatiek in bepaalde toepassingen.

Hier zijn enkele redenen waarom elektrische lineaire aandrijvingen vaak de voorkeur krijgen:

Milieuvriendelijkheid: elektrische aandrijvingen zijn milieuvriendelijker dan hydraulische, omdat ze geen gebruik maken van vloeistoffen zoals olie. Hierdoor vermindert het risico op lekkages en dus milieuschade. Doordat perslucht een van de duurste energiedragers is, geldt dit argument ook voor elektrische aandrijvingen als vervanging van pneumatische.

Energie-efficiëntie: Elektrische aandrijvingen zetten elektrische energie efficiënter om in mechanische energie, wat resulteert in minder energieverlies en lagere bedrijfskosten. Hierdoor kan een hoger rendement worden behaald.Line

AXIS & Stuifmeel heeft diverse Lineaire actuatoren van TiMOTION, Thomson, GROB of AxiPro

Nauwkeurigheid en controle: Elektrische aandrijvingen bieden vaak een hogere nauwkeurigheid en betere positioneringsmogelijkheden dan hydraulische of pneumatische systemen. Ze kunnen precieze en herhaalbare bewegingen leveren, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen waarbij nauwkeurige positionering vereist is.


Onderhoudsgemak:
 Elektrische aandrijvingen vereisen over het algemeen minder onderhoud dan hydraulische en pneumatische systemen. Ze hebben geen filters, slangen of vloeistoffen die moeten worden gecontroleerd of vervangen, waardoor de onderhoudskosten en de benodigde downtime kunnen worden verminderd.


Flexibiliteit:
 elektrische aandrijvingen kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in geautomatiseerde systemen en zijn compatibel met digitale besturingssystemen. Ze bieden meer flexibiliteit in termen van programmeerbare bewegingsprofielen en kunnen eenvoudig worden aangepast aan veranderende behoeften en specificaties.

Hoewel elektrische lineaire aandrijvingen veel voordelen bieden, zijn er ook situaties waarin hydrauliek of pneumatiek de voorkeur kan hebben. Bijvoorbeeld in toepassingen waar een hoog vermogen, snelle reactietijden of hoge krachten vereist zijn. Het uiteindelijke keuze hangt af van de specifieke vereisten, kosten, milieu-overwegingen en de voorkeuren van de toepassing.

Wilt u meer weten om uw machine klaar te maken voor de toekomst en direct besparen?

Neem contact met ons op +31(0)182-647070 – [email protected]

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details