Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Evapo-Rust van CRC Industries verwijdert roest gemakkelijk zonder het milieu te belasten

Evapo-Rust van CRC Industries verwijdert roest gemakkelijk zonder het milieu te belasten

Evapo-Rust van CRC Industries is een roestverwijderaar op waterbasis die biologisch afbreekbaar is. Hierdoor is Evapo-Rust niet giftig voor de gebruiker en het milieu. De bekroonde formule verwijdert roest zonder dat de te behandelen onderdelen moeten afgeschrobd of geschuurd worden. Het gebruik van Evapo-Rust is bovendien economisch zeer aantrekkelijk, omdat het product meerdere keren kan worden hergebruikt. CRC Evapo-Rust herstelt metalen onderdelen en gereedschappen snel en efficiënt en kan worden toegepast in tal van industrieën; waaronder de auto-industrie, de bouw, de scheepvaart en de metaalindustrie.

Evapo-Rust is een product van de CRC Industries. Het is een krachtige roestverwijderaar, met een formule op waterbasis die effectief en gemakkelijk te gebruiken is. Het te behandelen onderdeel hoeft enkel in de gebruiksklare oplossing te worden ondergedompeld. Het roest laat vervolgens los van het metalen oppervlak en blijft achter in de vloeistof. Het actieve ingrediënt in de formule bindt uitsluitend aan ijzer en verwijdert alleen roest van staal, ijzer, gietijzer en chroom. Het niet-geoxideerde metaal blijft behouden en het is onschadelijk voor andere metalen. In tegenstelling tot conventionele zuren of basische afbijtmiddelen is CRC Evapo-Rust niet giftig, niet bijtend en niet corrosief. Ook tast het plastic, PVC, Viton en niet-geoxideerde verf op behandelde onderdelen niet aan. 

Gebruiksgemak voorop

CRC Evapo-Rust kan de dikste roestlagen tot op het blanke metaal verwijderen. Hierdoor blijft er geen restlaag achter en is schuren of stralen overbodig. De behandeling neemt weinig tijd in beslag. Een lichte roestlaag is in slechts 15 tot 30 minuten verwijderd. Een middelmatig dikke laag in 6 uur en een dikke laag is in 12 tot 24 uur verwijderd. CRC Evapo-Rust werkt uitstekend bij kamertemperatuur. De resultaten kunnen echter worden versneld bij verhitting tot 50 °C. CRC Evapo-Rust heeft inmiddels in de Verenigde Staten meerdere prijzen gewonnen voor zijn effectiviteit. Het heeft een solide reputatie opgebouwd en wordt vaak aanbevolen door gebruikers op netwerken die gespecialiseerd zijn in de behandeling van onderdelen. Ook eindgebruikers geven op onder andere Amazon aan enthousiast te zijn over de resultaten die met CRC Evapo-Rust worden behaald.

Meerdere keren hergebruiken

Hetzelfde CRC Evapo-Rust-bad kan meerdere keren worden hergebruikt, afhankelijk van de intensiteit van de roestlaag op de behandelde onderdelen. Hierdoor is het gebruik van de roestverwijderaar economisch zeer interessant. 5 l Evapo-Rust kan tot 0,3 kg pure droge roest verwijderen. Bovendien is een voorreiniging alleen nodig bij zeer vuile en vette onderdelen. Als het onderdeel eenmaal ontroest is, hoeft het enkel nog te worden afgespoeld met water. Het wordt aanbevolen om het behandelde onderdeel te beschermen met een corrosiewerend product of een verf. CRC Industries biedt een breed scala aan producten voor verschillende toepassingen.

Veilig voor gebruiker én milieu

Doordat de formule van CRC Evapo-Rust op water gebaseerd is, is de roestverwijderaar gemakkelijk biologisch afbreekbaar volgens de OESO-norm 301B. Het stoot geen onaangename geuren of vluchtige organische stoffen (VOS) uit die schadelijk zouden kunnen zijn voor het milieu. Het is perfect oplosbaar in water en kan na gebruik eenvoudig worden verwijderd. CRC Evapo-Rust is bovendien pH-neutraal. Er is dus geen risico op huidirritatie of gevaar voor de ogen van de gebruiker. Daarnaast is CRC Evapo-Rust onbrandbaar, wat opslag en gebruik zeer eenvoudig maakt. CRC Evapo-Rust is verkrijgbaar in verpakkingen van 1, 5 en 20 l, met etikettering in 24 talen. Evapo-Rust is REACH-compatibel.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details