Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Extreem zuinige ie5+ motoren
De NORD IE5+ motor is er in drie uitvoeringen: als ongeventileerde gladde motor, als geventileerde motor met koelribben en als geïntegreerde motor in de nieuwe, revolutionaire en gepatenteerde NORD DuoDrive.

Extreem zuinige ie5+ motoren

De nieuwe generatie IE5+ motoren van NORD DRIVESYSTEMS biedt het hoogste niveau van efficiëntie en bedrijfszekerheid! Combineer de voordelen van het modulaire systeem van NORD met de mogelijkheden voor versiereductie en profiteer zo van een essentiële bijdrage aan het verlagen van de total cost of ownership (TCO). En dat is vandaag de dag belangrijker dan ooit!

NORD DRIVESYSTEMS ontwierp de nieuwe generatie IE5+ motoren met speciale aandacht voor gebruik in de intralogistieke sector en in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. De bijzonder compacte en energiezuinige synchroonmotoren onderscheiden zich door een hoog rendement over een breed koppelbereik. Hiermee hebben ze ook bij gedeeltelijke belasting en lage toerentallen een optimaal energieverbruik. Het enorme potentieel aan energiebesparing wordt duidelijk bij een vergelijking tussen een normale IE3 asynchroonmotor (0,75 kW, 83% motorrendement, haakse reductor) en een overeenkomstige IE5+ synchroonmotor (0,75 kW, 93%
motorrendement, haakse reductor). Bij zestien bedrijfsuren per dag (4.000 p.a.) levert dit per jaar een energiebesparing van circa 400 kWh en een CO2-emissiefactor van 366 g/kWh – circa 0,15 t CO2. Aangezien er vaak meer dan 2.000 aandrijvingen in één
systeem zijn geïnstalleerd, komt dit neer op een potentiële jaarlijkse CO2-besparing van ongeveer 300 ton. Daarnaast is dankzij de geoptimaliseerde vermogensdichtheid met de compacte IE5+ motor, vergeleken met conventionele asynchroonmotoren, een ruimtebesparing tot 40% mogelijk. Dat betekent ook dat desgewenst in dezelfde ruimte een krachtigere motor met een
hogere energie-efficiëntie kan worden ondergebracht.

De NORD DUODRIVE is een unieke combinatie van een IE5+ synchroonmotor en een eentraps tandwielreductor in één behuizing. Compact, efficiënt en een lagere TCO door gering onderhoud en variantenreductie.

Systematische versiereductie

Dankzij het constante koppel over een groot toerentalbereik is het mogelijk het aantal uitvoeringen gericht terug te brengen. Voordelen zijn een verlaging van de administratieve kosten en gestroomlijnde serviceprocessen, productie, logistiek en opslag. De investering verdient zichzelf in korte tijd terug. De hoge overbelastingscapaciteit van de motoren en het brede instelbereik van het systeem maken dat de oplossing individueel op elke klant kan worden afgestemd en specifiek kan worden ontworpen voor het individuele last-bereik van het systeem. De IE5+ technologie valt niet alleen op door de mogelijkheden voor versiereductie en het lagere energieverbruik. Ook het compacte formaat van de motoren, de plug-in mogelijkheden en de plug-and-play configuratie springen in het oog.

Geventileerde en ventilatorloze versie

De IE5+ synchroonmotoren met een motorrendement tot 95% zijn verkrijgbaar in geventileerde of gladde uitvoering tot een vermogen van 4,0 kW met een continu koppel van 1,6 tot 18,2 Nm en toerentallen van 0 tot 2.100 min-1. Het gladde, hygiënische wash-down ontwerp van de ventilatorloze versie is bijzonder makkelijk te reinigen, corrosiebestendig en daarom bij uitstek geschikt voor gebruik in omgevingen waar hygiëne hoge prioriteit heeft, zoals in de farmaceutische industrie en in de voedingsmiddelenindustrie. Indien gewenst zijn de unieke nsd tupH oppervlakte-veredeling en beschermingsklasse IP69K beschikbaar. 

Modulair, schaalbaar motorontwerp

De motor kan conform NEMA of IEC direct worden gemonteerd op alle NORD aandrijvingen. Zowel NEMA C-face- als IEC B14 en IEC B5 flensmontage is mogelijk. Een geïntegreerde encoder behoort tot de standaarduitrusting; een mechanische rem kan optioneel worden geïntegreerd. De IE5+ synchroonmotoren kunnen met alle reductoren en aandrijfelektronica van NORD DRIVESYSTEMS in een modulair systeem worden gecombineerd. Het resultaat is een systeemoplossing uit één hand, waarbij alle componenten naadloos op elkaar zijn afgestemd.    

Infobox

Besparingspotentieel voor aandrijving met IE5+ technologie in vergelijking met conventionele aandrijving met IE3-motor.

Vergelijking:
– Aandrijvingen met IE5+ technologie: 0,75 kW, 93% motorrendement, haakse reductoren.
– Conventionele aandrijving met IE3-motor: 0,75 kW, 83% motorrendement, haakse reductoren.

Mogelijke besparing:
– Energiebesparing per aandrijving per jaar = 400 kWh

– CO2-besparing per aandrijving per jaar = 0,15 t
– CO2-besparing voor 2.000 aandrijvingen per jaar = 300 t

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details