Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Feilloze flowmeting van tomatenpuree met gasinsluiting
Om een consistente kwaliteit van tomatenketchup te krijgen, wordt de tomatenbasis gezeefd tot een zijdeachtige pasta. Tijdens dit zeefproces kan er ingesloten gas ontstaan.

Feilloze flowmeting van tomatenpuree met gasinsluiting

De tomatenbasis is de belangrijkste grondstof in tomatenketchup. Flowmeting is dan ook belangrijk in het productieproces. Maar tijdens het zeven ontstaat er ingesloten gas dat kan oplopen tot 20%. Om voor een betrouwbare en herhaalbare meting te zorgen, bracht de OPTIMASS 6400 C Coriolis massaflowmeter met Entrained Gas Management (EGM™) van KROHNE soelaas. 

Om een consistente kwaliteit van tomatenketchup te krijgen, wordt de tomatenbasis gezeefd tot een zijdeachtige pasta. Tijdens dit zeefproces kan er ingesloten gas ontstaan. Voorheen gebruikte deze sausfabrikant een conventionele Coriolis flowmeter van een andere producent. Deze stopte echter met meten van zodra er een gasinsluiting optrad. Dit beïnvloedde het recept en veroorzaakte veel afval. Daarom ging men op zoek naar een Coriolis massaflowmeter die wel voor betrouwbare meetresultaten kon zorgen.

De OPTIMASS 6400 C Coriolis massaflowmeter met Entrained Gas Management (EGMTM) garandeert een goede werking over een brede range aan gasfracties en complexe flowomstandigheden zonder onderbreking.

Goede werking in meest complexe flowomstandigheden

KROHNE adviseerde de OPTIMASS 6400 C Coriolis massaflowmeter met Entrained Gas Management (EGMTM), geschikt voor alle soorten vloeistoffen en pasta’s ook met ingesloten gas. De meter garandeert een goede werking over een brede range aan gasfracties en complexe flowomstandigheden, ook van de zijdeachtige tomatenpuree, zonder onderbreking. De DN50 massaflowmeter met de natte delen in rvs (316L), is geïnstalleerd met hygiënische procesaansluitingen volgens DIN 11851. De dubbel gebogen meetbuis is EHEDG-gecertificeerd en eenvoudig te reinigen. De OPTIMASS 6400 werd geleverd met een basis analoge uitgang, digitale uitgang opties (bijvoorbeeld PROFINET) behoren ook tot de mogelijkheden.

Conclusie

Met behulp van de OPTIMASS 6400 C wordt het hoofdingrediënt in de tomatenketchup nu continu gemeten. Hierdoor is er minder productafval en kan men besparen op middelen en kosten.    

Highlights OPTIMASS 6400

  • V-vormige dubbel gebogen buis voor toepassingen met vloeistoffen en gassen
  • Geoptimaliseerde flowverdeler voor minimaal drukverlies
  • FDA, EC 1935 / 2004 conform; 3A, EHEDG-gecertificeerd
  • HART®, FOUNDATIONTM Fieldbus, Profibus® PA / DP, Modbus, PROFINET, Bluetooth

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details