Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Fingerspitzengevoel

Fingerspitzengevoel

Met de OFG-vingergrijper heeft Schmalz een grijper in het assortiment die nauwkeurig en voorzichtig vastgrijpt. Kwetsbare voedingsmiddelen zoals donuts, bonbons, groenten en fruit komen zo veilig en zonder beschadigingen in de verpakking terecht.

Om onverpakte levensmiddelen automatisch te kunnen verwerken is de OFG-vingergrijper ontwikkeld. De vier slanke flexorvingers imiteren de menselijke hand en zijn gemaakt van siliconen. Wanneer de druk in de grijper wordt verhoogd, buigt de vinger en vormt zich passend om het te grijpen product, net zoals een mensenhand. De OFG-grijper plaatst zo snel gevoelige producten nauwkeurig in verpakkingen en trays.

DE FDA-conform versie is ideaal voor hygiënische toepassingen; de pet-P (polyethyleentereftalaat) behuizing is zo ontworpen dat deze gemakkelijk schoon te maken is. Als alternatief wordt de grijper geleverd met een basisbehuizing van aluminium. Dit model is geschikt voor toepassingen in industriële omgevingen, zoals magazijnlogistiek of als montagehulpmiddel. Optioneel verhoogt een centraal geplaatste balgzuignap de grijpkracht en stabiliteit bij het bewegen. Terwijl de besturingseenheid “Basic” het openen en sluiten via vacuüm en druk implementeert, maakt de “Controlled” -regeling de configuratie van parameters via USB of een seriële interface mogelijk. Gebruikers kunnen ook een robotbesturing  integreren en de openingshoek en grijpkracht traploos regelen.  De OFG werkt in het drukbereik van -0,8 tot maximaal 1,6 Bar. Het heeft een herhaalnauwkeurigheid van ± 0,06 millimeter bij een grijpersnelheid van 0,05 seconden. De vingergrijper is hittebestendig tot 200 graden Celsius en beschermd tegen water en stof volgens beschermingsklasse IP68.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details