Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Food Tech Event: Ontdek de laatste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen

Food Tech Event: Ontdek de laatste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen

Ontdek de laatste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie en -verwerking 

Voedselproducenten en -verwerkers zetten zich onvermoeibaar in om onze voedselvoorziening te verbeteren: het moet niet alleen lekkerder, gezonder en verser zijn, maar ook steeds langer houdbaar blijven. Dit vereist snellere, efficiëntere en duurzamere processen met minimale verspilling. Hierbij zijn kwaliteitsborging, voedselveiligheid, hygiëne en procesoptimalisatie van essentieel belang. 

Het Food Tech Event op 15 en 16 mei in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch brengt de gehele voedselketen samen om gezamenlijk te werken aan oplossingen voor actuele en toekomstige uitdagingen. Denk aan een duurzamere supply chain en de toenemende productiekosten van voedsel. 

Technische oplossingen met focus op de huidige praktijk

Het Food Tech Event legt sterk de focus op technische toepassingen en machinebouw in productie- en verwerkingsomgevingen in de voedings- en drankenindustrie. “Waar vaak focus gelegd wordt op het voedsel van de toekomst, gaat het Food Tech Event over de technische oplossingen van vandaag én morgen”, aldus Judith van den Nieuwenhuijzen, Programmamanager Food Tech Event bij Mikrocentrum. “We zien dat voedselproducenten en verwerkers iedere dag onvermoeibaar werken aan het verbeteren van ons voedsel, maar ook dat de behoefte vanuit de samenleving sterk verandert. Dat vraagt om steeds snellere, efficiëntere en duurzamere productie- en verwerkingsprocessen van food- en
beveragebedrijven, maar ook om minder verspilling. Dat zijn actuele uitdagingen waar praktische toepasbare technische oplossingen echt het verschil maken!”

Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie

Onder de slogan ‘Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie’ zet het Food Tech Event zes thema’s centraal. Van den Nieuwenhuijzen vertelt: “Deze zes thema’s staan voor de topics waar veel bedrijven in de food- en beverage-industrie technische uitdagingen zien én waar bedrijven uit de hightech- en maakindustrie echt bij kunnen helpen. Met praktische cases in het congresprogramma en een beursvloer met diverse themapleinen, heb je dan ook één plek waar je binnen deze thema’s praktische kennis opdoet en waar je bedrijven ontmoet die je snel verder kunnen helpen.”

Het Food Tech Event zet de volgende zes thema’s centraal:

• Machinebouw, apparatenbouw en techniek voor productie- en verwerkingslijnen.

• Voedselveiligheid en hygiëne in productieomgevingen.

• Future Food Factory: digitaliseren en automatiseren.

• Kwaliteitsmanagement en -beheersing.

• Energiemanagement en -besparing in de productieomgeving.

• Leven Lang Ontwikkelen.

Omvangrijk programma aan exposanten en sprekers

Tijdens het Food Tech Event ontmoet je ruim 100 technische professionals die werkzaam zijn bij bedrijven die actief zijn in en voor de voedselverwerkende en -producerende bedrijven. Denk aan Hoppenbrouwers Techniek, Topa Verpakking, Spako Food Machinery en Bakker Machinebouw. Maar ook tijdens het tweedaags congresprogramma ontdek je de use cases en tips van prominenten bedrijven, innovaties en toepassingen voor automatisering en digitalisering. Hieronder vind je een aantal highlights terug van het programma en de beursvloer:

• Bezoek de keynotes van Bolletje & QING en GEA Food Solutions.

• Luister naar de seminars van Vakblad Voedingsindustrie, EHEDG en Water Alliance.

• Kom meer te weten over AI in food tijdens de live demonstratie van QING.

De diverse paneldiscussies in het congresprogramma bieden een platform waar inspirerende gesprekken en kennisuitwisseling plaatsvinden. Hier gaan diverse experts uit verschillende vakgebieden met elkaar in gesprek om te praten over de nieuwste ontwikkelingen, uitdagingen en kansen voor voedselproductie en -verwerking. Een greep uit de paneldiscussies:

• Machinebouw in de Food – GMV en EVMI: 15 mei, 13:45 uur, zaal 1.

• Automatisering en digitalisering in de toekomst van de voedselverwerkende industrie – Next Tech Food Factories: 16 mei, 10:30 uur, zaal 1.

Gratis deze vakbeurs bezoeken

Het Food Tech Event wordt georganiseerd door Mikrocentrum op 15 en 16 mei in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Toegang voor bezoekers is op beide dagen gratis. Hier ontdek je alle technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie en -verwerking.  

Exposantenlijst

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details