Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Greenyard schakelt over naar elektrisch wagenpark

Greenyard schakelt over naar elektrisch wagenpark

Diepvriesgroenten- en fruitproducent Greenyard vervangt meer dan 500 bedrijfswagens door volledig elektrische modellen. Daarmee zetten ze een belangrijke stap in het verkleinen van hun CO2-voetafdruk, een belangrijk onderdeel van Greenyard’s duurzaamheidsplan. Naast andere ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen, wil Greenyard haar koolstofvoetafdruk tegen 2025* met 50% te verminderen en tegen uiterlijk 2050 CO2-neutraal te zijn.

©Greenyard

CO2-voetafdruk verder verlagen

Greenyard is een globale marktleiders in verse, vriesverse en bereide groenten en fruit. Het bedrijf bevindt zich duidelijk in het hart van de overgang naar duurzamere voedingswaardeketens en gezonde, plantaardige voedingspatronen. Door nu al over te stappen op een volledig elektrisch bedrijfswagenpark, neemt Greenyard haar verantwoordelijkheid door haar eigen CO2-voetafdruk verder te verlagen. Ruim 500 voertuigen worden overgeschakeld op volledig elektrische modellen.

Meer dan 300 oplaadpunten

“We nemen het voortouw in deze positieve evolutie, en we doen dat samen met onze medewerkers. Om een soepele overgang van het huidige wagenpark naar een volledig elektrisch wagenpark te garanderen, investeren wij in de nodige infrastructuur. Om een breed scala aan voertuigen aan te kunnen bieden, werken we samen met een uitgebreid netwerk van autoleveranciers. Zo zullen we op onze locaties oplaadpunten voor auto’s installeren, waardoor we de komende jaren over meer dan 300 oplaadpunten zullen beschikken”, zegt Hein Deprez, co-CEO van Greenyard. België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland worden de eerste landen waar Greenyard 100% elektrisch rijdt.

* In vergelijking met 2019

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details