Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Het belang van vloeistofdichte vloeren

Het belang van vloeistofdichte vloeren

Wat is een vloeistofdichte vloer?

Een vloeistofdichte vloer is niet alleen maar een naadloze vloer. Vloeistofdicht betekent dat de vloer geen vloeistoffen absorbeert. De ondergrond blijft droog waardoor het vloersysteem door vocht zich niet kan onthechten van de ondergrond en gemorste vloeistoffen kunnen eenvoudig worden opgedweild.

Bij vloeisfofdichte vloeren blijven verontreinigingen en contaminaties op de vloer achter en dringen niet in de vloer of voegen  en kunnen mits een goede reiniging eenvoudig worden verwijderd. Zo vermijdt men bacteriegroei. Daarom zijn vloeistofdichte vloeren ook hygiënische vloeren.

Welke is de juiste vloeistofdichte vloer voor de voedingsindustrie ?

Er zijn verschillende soorten vloeistofdichte vloeren, bijvoorbeeld polyurethaanvloeren of epoxyvloeren. Vloeren in de voedingsindustrie zijn onderhevig aan verschillende belastingen, zoals hoge temperaturen, zware impact, chemicaliën,… Niet elke vloeistofdichte vloer is hier tegen bestand.

Ucrete industrievloeren van Master Builders Solutions zijn de beste keuze op lange termijn om een goede hygiëne in voedselverwerkende zones te waarborgen.

Ucrete vloeren hebben een zeer gesloten structuur en zijn ondoordringbaar over de volledige dikte. Ucrete is hoofdzakelijk inert, biologisch niet-afbreekbaar en stimuleert geen bacteriegroei of schimmels. Deze eigenschappen waarborgen een zuiverheid die vergelijkbaar is met de norm die voor roestvrij staal wordt gehanteerd, zelfs op sterk gestructureerde slipvaste Ucrete vloeren. Dankzij de hoge chemische en thermische weerstand is Ucrete bestand tegen schoonmaakproducten en stoomreiniging.

Ucrete industrievloeren, de basis voor een kiemvrije productie-omgeving

Een onafhankelijk ingenieursbureau onderzocht de waterafvoer, het drooggedrag en de waterabsorptie bij Ucrete. De testresultaten toonden aan dat er geen waterabsorptie werd vastgesteld en dat de vloeren na drie uur weer droog waren. De vloeistofdichte Ucrete vloeren vormen duidelijk een uitstekende basis voor een kiemvrije en veilige werkomgeving en zijn daarom decennialang de hygiënische vloer bij uitstek voor zowel de voedings- als de farmaceutische industrie waar de hoogste hygiënenormen gelden.

Om meer te weten over de kracht van Ucrete bekijk de “Ucrete destruction challenge video”.

Meer info over Ucrete industrievloeren

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details