Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Het nut van een duurzaam hygiënisch vloersysteem

Het nut van een duurzaam hygiënisch vloersysteem

Hoe kan een industrievloer bijdragen tot een optimale hygiëne ?

Een goed gekozen vloer levert een cruciale bijdrage aan de maximale hygiëne bij de verwerking van voedingsmiddelen. Een vloer die weerstand kan bieden aan het productieproces – weerstand aan hoge temperaturen, mechanische schokken, chemische bealsting – en die makkelijk te reinigen is, is van cruciaal belang voor een veilige en aantrekkleijke werkomgeving.

Waarom naadloze industrievloeren in de voedingsindustrie?

Voegen vormen zwakke punten in elke vloer. Bij tegelvloeren barsten de voegen na verloop van tijd, zelfs wanneer ze gevuld zijn met een epoxyspecie, en openen zich wanneer er heet water over komt. Bacteriën gaan zich nestelen in de voegen en zijn onbereikbaar voor reiniging en bijgevolg groeien ze aan.

Waarom is Ucrete de ideale hygiënische vloer voor de voedingsindustrie?

Ucrete industrievloeren van Master Builders Solutions zijn naadloze vloeren en kunnen effectief worden gereinigd tot een vergelijkbare standaard van roestvrij staal. Ucrete industrievloeren zijn vloeistofdichte vloeren en zijn ondoordringbaar over de volledige dikte. Hierdoor blijven verontreiniginen en contaminatie op de vloer achter en dringen niet in de vloer of in voegen en kunnen bijgevolg met een goede reiniging worden verwijderd. Ucrete is in wezen inert, niet biologisch afbreekbaar en stimuleert de groei van bacteriën of schimmels niet. Deze eigenschappen waarborgen een zuiverheid die vergelijkbaar is met de norm die voor roestvrij staal wordt gehanteerd, zelfs op sterk gestructureerde slipvaste Ucrete vloeren. Dankzij de goede chemische en thermische weerstand worden Ucrete vloeren niet beschadigd door schoonmaakproducten of stoomreiniging.

Ucrete industrievloeren, de basis voor een kiemvrije productie-omgeving

Een onafhankelijk ingenieursbureau onderzocht de waterafvoer, het drooggedrag en de waterabsorptie bij Ucrete. De testresultaten toonden aan dat er geen waterabsorptie werd vastgesteld en dat de vloeren na drie uur weer droog waren.

De vloeistofdichte Ucrete vloeren vormen duidelijk een uitstekende basis voor een kiemvrije en veilige werkomgeving en zijn daarom decennialang de hygiënische vloer bij uitstek voor zowel de voedings- als de farmaceutische industrie waar de hoogste hygiënenormen gelden.

Om meer te weten over de kracht van Ucrete bekijk de “Ucrete destruction challenge video”.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details