Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Het tijdperk van industriële transformatie
Dr. Jochen Köckler, CEO van Deutsche Messe: “Industriële bedrijven moeten nu in een paar maanden realiseren wat anders jaren zou gekost hebben.”

Het tijdperk van industriële transformatie

Te midden ongeziene omstandigheden moet de industrie het antwoord vinden op één cruciale vraag: welke strategie, welke maatregelen en welke partners kunnen mijn concurrentiekracht verzekeren. De digitale editie van de Hannover Messe, die plaatsvindt van 12 tot 16 april reikt die oplossingen aan. De beurs werpt zich op als het centrale platform voor innovatie, netwerking en oriëntatie in het tijdperk van industriële transformatie. Deze editie is Indonesië het partnerland.

Door best practices te verzamelen en te combineren met video tutorials, livestreams en videochat, leren bezoekers bij over specifieke oplossingen om hun processen te optimaliseren.

“Industriële bedrijven moeten nu in een paar maanden realiseren wat anders jaren zou gekost hebben”, opent Dr. Jochen Köckler, CEO van Deutsche Messe. “Dit vraagt om een platform waar uitdagingen kunnen besproken worden, oplossing voorgesteld en netwerken uitgebreid. Dat is exact de beschrijving van wat de Hannover Messe Digital Edition wil betekenen. Zelfs in tijden van corona blijft de internationale beurs voor industriële technologie het centrale platform voor innovaties in en oplossingen rond industriële transformatie.” Hannover Messe Digital Edition, dat een expo, een conferentieprogramma en mogelijkheden voor netwerken bundelt, focust daarbij op de behoeftes van de bezoekers. “We creëren zoveel mogelijk toegevoegde waarde voor onze exposanten omdat ons platform net zoveel voordelen biedt aan hun klanten.”

Expo: kamer voor innovaties

In de Expo zone, krijgen bezoekers meteen toegang tot de uitgebreide productportfolio’s van exposanten. Door best practices te verzamelen en te combineren met video tutorials, livestreams en videochat, leren ze niet alleen bij over specifieke oplossingen om hun processen te optimaliseren. Ze kunnen ook rechtstreeks in interactie gaan met de exposerende bedrijven.

Het conferentieprogramma (met meer dan 1.500 items op de agenda) van Hannover Messe Digital Edition start op maandag 12 april.

Conference: kamer voor inspiratie

Het conferentieprogramma (met meer dan 1.500 items op de agenda) van Hannover Messe Digital Edition start op maandag 12 april, toegespitst op economisch-politieke ontwikkelingen. Welk effect heeft corona op globalisering? Welke rol speelt Europa tussen de grootmachten op het wereldtoneel? Hoe zullen de trans-Atlantische relaties veranderen na het Trump tijdperk? De Duitse bondskanselier Angela Markel zal de Hannover Messe Digital Edition aftrappen. Van dinsdag tot donderdag verschuift de focus naar technologische innovaties en oplossingen. Welke rol kan artificiële intelligentie spelen in de industrie? Hoe kunnen data zorgen voor toegevoegde waarde? Welke potentieel heeft waterstof te bieden aan de industrie? Van specifieke gebruikerscases tot toekomstige strategieën op lange termijn, de sprekers in de Conference zone inspireren bezoekers met ideeën en visies en bieden concrete handvatten aan hun onderneming. Op vrijdag staat het WomenPower congres op het programma onder het motto ‘REST. RETHINK.RESTART’. Dit omvat workshops, panelgesprekken en nieuwe netwerkoplossingen.

‘Hannover Messe Digital Edition is en blijft het platform voor kennisuitwisseling en netwerken voor industrie, energie en logistiek’

Networking: kamer voor interactie

Alle bezoekers van Hannover Messe Digital Edition kunnen exposanten, sprekers en andere bezoekers rechtstreeks contacteren. Dit wordt ondersteund door een gepersonaliseerde startpagina met een aangepast dashboard dat relevante bedrijven, sprekers en deelnemers aanwijst. Van daaruit kan de bezoeker een contactverzoek sturen en praten via de chat of door middel van een videocall.

Hannover Messe Digital Edition

Hannover Messe Digital Edition is en blijft het platform voor kennisuitwisseling en netwerken voor industrie, energie en logistiek. Onder het keynote thema ‘industriële transformatie’ zullen pioniers hun ideeën en technologieën presenteren voor de bedrijven, energiesystemen en logistieke ketens van de toekomst. Belangrijke topics die aan bod zullen komen zijn digitale platformen, Industrie 4.0, IT-beveiliging, CO2-neutrale productie, artificiële intelligentie, lichtgewicht constructies en Logistiek 4.0. Conferenties en fora vervolledigen het programma. De Hannover Messe Digital Edition loopt van 12 tot en met 16 april. Indonesië is dit jaar geselecteerd als partnerland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details