Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Hoe Vandemoortele haar Food Heroes centraal plaatst

Hoe Vandemoortele haar Food Heroes centraal plaatst

Voedingsgroep Vandemoortele maakt dagelijks heerlijke bakkerijproducten, margarines, sauzen en zoveel meer. Maar uiteraard niet zonder de hulp van haar vele Food Heroes, die ze daarom zo hard koestert. Het familiebedrijf zet via meerdere programma’s in op een veilige en aangename werkplek en op het welzijn van haar medewerkers. 

Jean Vandemoortele, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Ik ben enorm trots op de manier waarop de arbeidsveiligheid de laatste jaren is verbeterd. We hebben het aantal, en vooral de ernst van de ongevallen, substantieel verminderd. En dat met een verhoging van het aantal tijdelijke werknemers. Dat is te danken aan de robuuste veiligheidsstrategieën en -procedures die we hebben ingevoerd.”

I care, U2?

In 2015 lanceerde Vandemoortele het veiligheidsprogramma ‘I CARE, U2?’. De nadruk ligt daarbij op basisveiligheidsregels, veiligheidsinstrumenten en soft skills-training. In 2021 zette de producent grote stappen voorwaarts in hun aanpak van algemene veiligheid. Ze organiseren veiligheidsdagen en trainingen over specifieke veiligheidsonderwerpen en het veilige gedrag dat verwacht wordt in specifieke situaties. De belangrijkste focus is om alle medewerkers aan te moedigen na te denken over veiligheid voordat ze handelen.

Dankzij veiligheidsinstrumenten zoals observatierondes en oorzakenanalyses slaagt de Factory of The Future-winnaar erin om risico’s te vermijden en de veiligheid op de werkvloer te beheersen. Jaarlijks analyseert het bedrijf hoeveel arbeidsongevallen er plaatsvonden en hoe ernstig ze waren. In 2020 bereikte Vandemoortele een mijlpaal van 1000 dagen zonder ernstige ongevallen.

Wist je trouwens dat Vandemoortele Izegem is uitgeroepen tot een Factory of The Future? Het bedrijf gebruikt digitalisering en technologie om medewerkers meer autonomie te geven. Dankzij die mensgerichte aanpak is Vandemoortele ook gewapend in de ‘war for talent’ in en rond West-Vlaanderen.

Persoonlijke ontwikkeling voorop

Vandemoortele wil een ‘great place to work’ zijn en haar food heroes kansen bieden voor hun ontwikkeling en empowerment. Een boeiende werkomgeving wekt ook een groter vertrouwen tussen medewerkers en leidinggevenden. 

De Vandemoortele Adacemy biedt trainingen, coaching, advies en andere leermogelijkheden aan om medewerkers hun talenten en vaardigheden op peil te houden. Met de bekende Associate Engagement Survey (AES) monitoren en beoordeelt het bedrijf de betrokkenheid en het geluk van haar medewerkers op verschillende niveaus.

Wil je nog meer cijfers en voorbeelden van hoe Vandemoortele inzet op futureproof loopbanen? Raadpleeg het jaarverslag 2021 van Vandemoortele.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details