Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Hygiënische applicaties vragen om het juiste recept
Type 2301 afsluiter met type 8692 positioner

Hygiënische applicaties vragen om het juiste recept

Processystemen in hygiënische toepassingen moeten aan strenge eisen voldoen om contaminatie te voorkomen. In de voedingsmiddelenindustrie leidt dit in het meest gunstige geval tot geur-, kleur- of smaakproblemen, maar in het ergste geval tot bederf en is hiermee een aanval op de gezondheid. De ontwikkeling en bouw van processystemen vraagt daarom om specialistische kennis. Fluxer heeft met zijn productprogramma van Bürkert alle benodigde componenten in huis om afnemers ervan te verzekeren dat alle verschillende onderdelen optimaal op elkaar zijn afgestemd. Bürkert, dat fors investeert in R&D, ontwikkelt regelmatig nieuwe technologieën. In de laatste jaren heeft de vraag naar compacte kleppen bijvoorbeeld geleid tot de ontwikkeling van volledige kleppenblokken. In dit type oplossing zijn afsluiters, regelkleppen en sensoren geïntegreerd in één product, wat onder andere de installatie aanzienlijk vereenvoudigt. 

Type 2300 afsluiter met type 8692 positioner

Meedenken

Om een systeem te ontwikkelen dat voldoet aan de specifieke eisen en wensen van zowel de gebruiker als het proces zelf, voert Fluxer altijd eerst een goed gesprek met de klant. Doel is om te komen tot een oplossing op maat die past bij de eindgebruiker en zijn situatie. Voor een bedrijf dat bijvoorbeeld net begint met CIP is een mobiele skid als reinigingsoplossing mogelijk een goed beginpunt. Hiermee investeert hij in één systeem waarmee hij op alle benodigde punten kan reinigen. Later kan hij beslissen om te investeren in een vaste installatie of een combinatie van mobiel en vast.  

Communicatieprotocollen

Fluxer kijkt altijd samen met Bürkert naar de situatie en omgeving van de klant waarin de totaaloplossing wordt geplaatst. Zo zijn verschillende communicatieprotocollen zoals Profinet, Ethernet, Modbus, IO-Link en CANopen mogelijk, waardoor eenvoudige integratie in het bestaande systeem van de eindgebruiker mogelijk is. Om welke toepassing het ook gaat, de specialisten van Fluxer brengen de wensen in kaart en vertalen deze naar een kwalitatief hoogwaardige totaaloplossing.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details