Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Innomatic maakt Het Bijenhof future-proof.

Innomatic maakt Het Bijenhof future-proof.

De productie gebeurde tot voor kort nog manueel en via 20 bedieningskastjes. Innomatic automatiseerde het productieproces en garandeerde zo de continuïteit van de productie én de kwaliteit van het eindproduct.

Om de productieafdeling vanop één platform te kunnen aansturen, plaatste Innomatic 1 centrale PLC met verschillende HMI’s in productie en verpakking. De connectie tussen de verschillende installaties en hun bijbehorende PLC was daarbij zeer belangrijk: die kunnen voortaan op elkaar afgestemd worden én kunnen vanop afstand bediend worden. Zonder dat er iemand aanwezig is in het bedrijf, kan de productie worden opgestart, of kan er worden geladen of gelost. Dat gebeurt via een intuïtieve, toegankelijke bediening.

Innomatic besteedde in dit automatiseringsproces ook heel wat aandacht aan datalogging en rapportering. Er kan constant gewaakt worden over de temperatuur, het gewicht, het niveau en de druk. Daardoor is de kwaliteit nog hoger en is een vlotte rapportering mogelijk. Bij problemen krijgt de operator een melding op de HMI en via e-mail, inclusief een overzicht van de nodige acties om het probleem op te lossen.

De installatie is superbetrouwbaar omdat ze voorzien is van redundante netwerken, voedingen en een UPS. De continuïteit van de productie is dus altijd gegarandeerd. En dankzij de constante monitoring is de kwaliteit van het eindproduct gestegen. Zo werd Het Bijenhof een voorbeeld van Industrie 4.0.

Voor meer info, bekijk onze website www.innomatic.be voor tal van realisaties. 
Bel 056/31.12.06 of mail naar [email protected]
Wij helpen u graag verder met een vrijblijvend voorstel op maat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details