Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Innovatieve en energiezuinige voedingsmiddelenpompen
Dankzij lage pulsaties zorgen de NOTOS® schroef-spindelpompen voor een continue opbrengst, met bovendien lage levenscycluskosten.

Innovatieve en energiezuinige voedingsmiddelenpompen

In de voedingsindustrie spelen voedingsmiddelenpompen een essentiële rol bij de verwerking en het transport van voedingsmiddelen. Ze zorgen er immers voor dat voedsel vlot en veilig verpompt kan worden tussen bijvoorbeeld opslagtanks en verwerkingslijnen. Sinds 2006 levert NETZSCH Pompen Nederland diverse pomptoepassingen, die elk specifieke voordelen bieden. In dit artikel zet de fabrikant vier voedingsmiddelenpompreeksen in de kijker.

De NEMO® wormpompen van NETZCH zijn uitstekend geschikt voor het verpompen van waterdunne producten tot hoog viskeuze pasta’s of slurries.

In de praktijk worden voedingsmiddelen­pompen ingezet om vloeibare, pasteuze of visceuze voedselproducten van de ene locatie naar de andere te verplaatsen, zoals van opslagtanks naar verwerkingslijnen en van productielijnen naar verpakkingsmachines. Het gebruik van deze technologie biedt bedrijven in de levensmiddelensector tal van voordelen.

De voordelen

Allereerst zorgen voedingsmiddelenpompen voor een efficiënte en snelle verwerking van voedingsmiddelen, wat resulteert in een hogere productiviteit en kostenbesparingen. Bovendien garanderen ze een nauwkeurige dosering van ingrediënten, wat een positieve impact heeft op de consistentie en kwaliteit van het eindproduct. Een ander voordeel van voedingsmiddelenpompen is dat ze hygiënisch en veilig zijn voor gebruik in de voedingsindustrie. Deze toepassingen zijn immers ontworpen om te voldoen aan de strenge hygiënische normen en richtlijnen van de industrie. Dit voorkomt dat voedselproducten worden besmet met bacteriën en andere verontreinigingen. Ten slotte dragen voedingsmiddelenpompen bij aan een duurzamere voedingsindustrie. Door het efficiënte gebruik van energie en grondstoffen en het verminderen van afvalstromen kunnen ze helpen om de ecologische voetafdruk van de industrie te verkleinen.

Uitgebreid portfolio

Met een productie van meer dan 66.000 voedings­middelenpompen per jaar onderstreept NETZSCH Pumps & Systems al vele jaren haar wereldwijd marktleiderschap op technologisch vlak. Op de Nederlandse markt is NETZSCH Pompen Nederland sinds 2006 de vertrouwde leverancier voor tal van bedrijven in de levensmiddelensector. Dit doet ze met een aanbod van vier performante voedingsmiddelenpompreeksen: de NEMO® excentrische wormpomp, NOTOS® schroef-spindelpomp, TORNADO® lobbenpomp en de PERIPRO® slangenpomp.

Met de TORNADO® lobbenpompen biedt NETZSCH positieve verdringerpompen aan die worden toegepast voor het transporteren en doseren van diverse vloeistoffen.

NEMO® wormpomp

De NEMO® wormpompen van NETZCH worden toegepast voor het transporteren en doseren van diverse vloeistoffen. Deze pompen zijn geschikt voor het verpompen van waterdunne producten tot hoog visceuze pasta’s of slurries. Deze positieve verdringerpompen zijn leverbaar in diverse materiaaluitvoeringen van gietijzer en roestvaststaal tot speciale chemisch resistente materialen. Dankzij een toerentalregeling is de opbrengst vlot regelbaar. Bovendien zijn deze pompen geschikt voor toepassing in een explosiegevaarlijke omgeving.

De PERIPRO® peristaltische pompen zijn ontworpen en vervaardigd om een breed scala aan zeer veeleisende toepassingen op te lossen.

NOTOS® schroef-spindelpomp

De NOTOS® schroef-spindelpompen van NETZSCH zijn positieve verdringerpompen. Deze geluidsarme schroefpompen met hydrodynamische lagers worden toegepast voor het verpompen en doseren van diverse vloeistoffen met smerende en niet-smerende eigenschappen, lage tot hoge viscositeit en soms ook voor slijtende vloeistoffen of kwetsbare media. Dankzij lage pulsaties zorgen deze pompen voor een continue opbrengst, met bovendien lage levenscycluskosten. De levensmiddelenversie is EHEDG- en 3A-gecertifieerd.

TORNADO® lobbenpomp

Met de TORNADO® lobbenpompen biedt NETZSCH positieve verdringerpompen aan die worden toegepast voor het transporteren en doseren van diverse vloeistoffen. Deze reeks is uitgerust met een tandriemoverbrenging, in plaats van een onderhoudsintensieve tand­wieloverbrenging. Dit zorgt voor een compacte uitvoering van de pomp. De lobben van deze pomp zijn vervaardigd van roestvaststaal met een rubberen inlay en het pomphuis is inwendig bekleed met rubber. Hierdoor komen tijdens de rotatie uitsluitend rubber en metaal met elkaar in contact. De uitvoering in RVS voor de voedingsmiddelenindustrie is zowel EHEDG- als 3A-gekeurd.

PERIPRO® slangenpomp

De PERIPRO® peristaltische pompen zijn ontworpen en vervaardigd om een breed scala aan zeer veeleisende toepassingen op te lossen. De ‘heavy duty’ constructie bestaat onder meer uit extreem zwaar ontworpen XXL-rollen en de nieuwste generatie slangen met een langere levensduur. Bovendien zorgen een snelle en eenvoudige montage, inbedrijfstelling en onderhoud voor een aanzienlijke vermindering van uitvaltijden en een drastische verbetering van de bedrijfskosten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details