Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Intelligente en efficiënte robotica-oplossing genomineerd voor IFOY Award 2022
De geïntegreerde logistieke oplossing van SSI SCHÄFER bij IKEA in Dortmund, Duitsland, is genomineerd voor de IFOY Award 2022. © Inter IKEA Systems B.V. 2021

Intelligente en efficiënte robotica-oplossing genomineerd voor IFOY Award 2022

Flat Pack Picking is een unieke, geautomatiseerde, turn-key systeemoplossing uit één hand. Het concept, ontwikkeld door SSI SCHÄFER in samenwerking met Inter IKEA Intralogistics, IKEA Purchasing Services GmbH, is in Duitsland met succes getoetst en is nu genomineerd voor de IFOY Award 2022 (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year Award).

De unieke geautomatiseerde turn-key systeemoplossing is ontwikkeld voor het – typisch voor de meubelsector – veilig, efficiënt en optimaal palletiseren van zware en omvangrijke artikelen. De orderverzamelmodule met portaalrobots heeft een hoge uitbreidingscapaciteit en faciliteert een efficiënte verwerking van zeer uiteenlopende artikelen, waardoor werknemers ontlast zijn van niet-ergonomische taken.

“De ontwikkeling van de speciaal voor de meubelindustrie ontwikkelde Flat Pack Picking-oplossing is een voorbeeld van hoe wij bij SSI SCHÄFER voortdurend innoveren om bedrijven in verschillende marktsectoren te ondersteunen. Wij streven ernaar om dit soort marktvraagstukken aan te pakken, de efficiëntie te verhogen en tegelijkertijd de arbeidsomstandigheden van de magazijnmedewerkers te verbeteren”, aldus Notker Steigerwald, hoofd van de Business Unit Logistics Solutions bij SSI SCHÄFER.

“Innovatie voor meer efficiëntie, nauwkeurigheid en duurzaamheid is de kern van onze missie bij IKEA Intralogistics. De ontwikkeling en succesvolle implementatie van de Flat Pack Picking-oplossing in Dortmund is een goed voorbeeld van hoe technologie deze ambities kan ondersteunen, bijvoorbeeld door een verschuiving van manuele naar meer waardetoevoegende taken voor onze medewerkers mogelijk te maken”, aldus Julien Weiß, Automation & Design Leader, Inter IKEA Intralogistics bij IKEA Purchasing Services GmbH.

Het concept is genomineerd voor de IFOY Award 2022 en zal de IFOY-audit, tijdens de IFOY Test Dagen van 18 t/m 23 maart 2022, in drie fasen ondergaan.

Over de Flat Pack Picking-oplossing:

De oplossing loopt voorop in de technologie en IKEA is de eerste meubelverkoper die het picken van grote producten op het gebied van klantendistributie automatiseert. Door de installatie van de Flat Pack Picking-oplossing zal het mogelijk zijn om een nog ergonomische werkomgeving voor medewerkers te creëren en de algemene productiviteit van de klantdistributie-afdeling te verhogen.

Vier robots die automatisch worden bevoorraad verzamelen orders voor de klantdistributie. De oplossing dient als een pre-pick functie om zware producten naar medewerkers te brengen. Een van de grootste voordelen is de modulariteit van het systeem. Dit maakt een eenvoudige implementatie mogelijk. Het is een combinatie van beproefde industriële oplossingen in de markt, die zijn aangepast aan de behoeften van IKEA.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details