Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Kiezen voor de juiste industrievloer
Over de gehele levensduur beschouwd zijn Ucrete vloeren beterkoop omdat ze minder onderhoud, reiniging en renovatie vereisen dan standaardvloeren.

Kiezen voor de juiste industrievloer

Ucrete industriële vloeren worden al decennia succesvol toegepast in onder meer de voedingsmiddelenindustrie. De duurzame vloeren hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere vloersystemen. In dit artikel zetten we de voordelen voor u op een rij. 

Veilig

Veiligheid heeft in industriële omgevingen een topprioriteit. In de voedingsindustrie ligt het aantal door uitglijden veroorzaakte incidenten hoger dan in andere sectoren, onder meer in productieomgevingen met natte werkzones. Het is daarom van belang dat dit aspect wordt meegenomen bij de keuze van een vloer. Ucrete heeft een ruim aanbod aan oppervlakteprofielen. De optimale slipweerstand zorgt ervoor dat er minder kans is op uitglijden, struikelen en vallen. 

Ucrete industrievloeren dragen bij tot een optimalere hygiëne dankzij het naadloze oppervlak dat vloeistofdicht en ondoordringbaar is over de volledige dikte.

Hygiënisch 

Naast veiligheid is hygiëne een belangrijk aandachtspunt. Standaardvloeren, zoals bijvoorbeeld tegelvloeren kunnen voor problemen zorgen. Zo is het noodzakelijk om poreus voegmiddel zorgvuldig en grondig te reinigen om vuil en bacteriegroei tussen de tegels te voorkomen. Putjes, gebroken of afgescheurde tegels zijn eveneens een potentiële voedingsbodem voor bacteriën. En ook vloeroppervlakken die niet uit één stuk bestaan, kunnen leiden tot problemen. In sommige gevallen kan een oppervlak dat niet uit één stuk bestaat gaan vibreren, verschuiven of scheuren bij thermische schokken of als de ondergrond niet volledig waterpas is. Dit kan opnieuw problemen veroorzaken met betrekking tot hygiëne en netheid terwijl het risico om uit te glijden voor werknemers toeneemt. Ucrete industrievloeren hebben bovengenoemde problemen niet. Het naadloze oppervlak is vloeistofdicht en ondoordringbaar over de volledige dikte. Er ontstaat daardoor geen bacterie- noch schimmelgroei wat bijdraagt aan een optimale hygiëne én veiligheid. Daarnaast waarborgen Ucrete industrievloeren een reinigbaarheid die te vergelijken is met de norm die voor rvs wordt gehanteerd. 

Snelle vloerapplicatie én renovatie

Bij het plaatsen van een nieuwe industrievloer is vaak een snelle vloerapplicatie belangrijk. De snelle plaatsing van Ucrete zorgt voor minder productie-onderderbreking dan bij veel andere vloeren. Gespecialiseerde Ucrete applicators kunnen met Ucrete een groot oppervlak behandelen. Dit gebeurt doorgaans in een veel kortere tijdspannen dan bij andere typische industriële vloeren. Ook renovatie gebeurt snel. Ucrete is onderhoudsvriendelijker en duurzamer dan standaardvloeren, vooral tijdens de eerste tien à twintig jaar. Het zal niet scheuren of afsplinteren en absorbeert directe schokken door deze over de gehele vloer te verspreiden. Daarnaast maken de snelhardende Ucrete industrievloeren een probleemloze, permanente en versnelde herstelling en renovatie van vloeren mogelijk. Na een uithardingstijd van nauwelijks vijf uur bij een temperatuur van 10 °C kunnen ze opnieuw in gebruik worden genomen. 

Door voor een Ucrete industrievloer te kiezen zullen gebruikers vele jaren – en decennia – in levensduur winnen.

Duurzaam

De vloeren gaan een erg lange periode mee, wat bijdraagt aan duurzaamheid. Daarnaast is er minder energie nodig voor onderhoud en minder water voor reiniging dan bij sommige standaardvloeren. Dit is relevant in productieomgevingen waar een hoge mate van hygiëne essentieel is. Het reinigen en onderhouden van een industrievloer kan tot 90% van de cumulatieve energievraag uitmaken. Correct geplaatste Ucrete vloeren kunnen zelfs in de meest veeleisende omgevingen langer dan dertig jaar een nagenoeg onderhoudsvriendelijke oplossing bieden. 

Esthetiek

Ook het esthetische aspect van een vloer is belangrijk. Onlangs werd Ucrete CS gelanceerd. Dit is een innovatieve, kleurstabiele Ucrete industrievloer die nieuwe esthetische normen stelt. Kleurstabiliteit betekent UV-bestendigheid en een verbeterde vlekbestendigheid. Het laat een grotere flexibiliteit toe voor een veiligere inrichting van de productie-omgeving.    

Total cost of ownership

Samengevat bieden Ucrete vloeren veel voordelen: ze zijn snel te plaatsen, veilig, hygiënisch, bijzonder sterk en zijn bestand tegen chemische stoffen, temperatuur en slijtage waardoor ze niet snel zullen scheuren. Het gevolg hiervan zijn lagere onderhoudskosten dan standaardvloeren. Over de gehele levensduur beschouwd zijn Ucrete vloeren daarom een betere investering dan andere vloeren omdat ze minder onderhoud, reiniging en renovatie vereisen. Naast de oorspronkelijke uitgaven is het belangrijk om ook de gebruikskosten mee te nemen in de investeringsbeslissing om te komen tot de juiste vloerkeuze. Ucrete vloeren hebben een lagere total cost of ownership. Door voor een Ucrete industrievloer te kiezen zullen gebruikers vele jaren – en decennia – in levensduur winnen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details