Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Kleinste insecten, grootste bedreiging

Kleinste insecten, grootste bedreiging

Voedingsbedrijven die aan ongediertebestrijding denken, zullen in eerste instantie uitkomen bij vliegen en knaagdieren. Maar wist u dat het voorraadinsecten zijn die wereldwijd voor de meeste financiële schade in voedingsbedrijven zorgen? Een opening van slechts 0,12 mm volstaat voor deze insecten om in een verpakking te geraken en zich tegoed te doen aan uw stock.

Voorraadinsecten bestaan in heel wat vormen maar het gaat vooral om kevers en motten. De meest voorkomende zijn de broodkever en de Indische meelmot. Ze banen zich een weg door een minuscule opening of bijten door de verpakking heen van granen, gedroogd fruit, pasta, koekjes, noten, bloem … Niet alleen om toegang te hebben tot het voedsel, maar ook om er eitjes in te leggen. Voorraadinsecten zijn moeilijk op te sporen, net omdat ze zo klein zijn. Wat hen bovendien van ander ongedierte onderscheidt is dat ze eigenlijk het hele jaar lang een bedreiging vormen, ongeacht het seizoen. In elk land, voor elk type voedingsbedrijf.

Duur productieverlies

Dat de aanwezigheid van voorraadinsecten desastreuze gevolgen heeft voor de voedselveiligheid hoeft geen betoog. Omdat ze er in leven, komen er insecteneitjes, larven, huid en uitwerpselen in de voeding terecht. 60% van voedingsbedrijven wereldwijd ziet zich jaarlijks geconfronteerd met 9% minder omzet door de aanwezigheid van voorraadinsecten. Een bedreiging die alleen maar groter wordt naarmate productie globaler wordt en de wereldbevolking aangroeit. Maar de aanwezigheid van insecten trekt ook ander ongedierte (vogels, muizen) aan die er een voedingsbron in vinden. En wist u dat de webben van motten ernstige schade aan uw machinepark kunnen veroorzaken?

Data inzichten voor een efficiënte strategie

Reden genoeg dus om werk te maken van een voedselveilig voorraadbeheer. Rentokil verzamelt wereldwijd data om inzicht te krijgen in hoe voorraadinsecten op een efficiënte manier uit uw voedingsbedrijf geweerd kunnen worden. Alles begint immers met het begrijpen waarom voorraadinsecten net op deze plaats toeslaan. Dan kan gekeken worden wat voor uw bedrijf de meest efficiënte oplossing is. Een hitte verzegelde verpakking kan bijvoorbeeld voor een extra bescherming zorgen. Of bepaalde producten in uw voorraad wat hoger van de vloer plaatsen. Of bepaalde zones beter schoonmaken. Rentokil combineert mensen met de juiste technologie, data en inzichten, zodat u zelfs deze kleinste insecten maar grootste bedreiging kan weren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details