Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Klimaatparameters nauwkeurig beheersen is een must
De KCD-HS100 is er voor bereiken van 2.000 ppm tot 10.000 ppm CO2

Klimaatparameters nauwkeurig beheersen is een must

Bij productieprocessen in de voedingsmiddelenindustrie is het meten en beheersen van diverse klimaatparameters zoals vochtigheid, temperatuur en CO2 erg belangrijk. CaTeC is exclusief importeur voor de Benelux van een brede lijn meetinstrumenten en sensoren. De kern van de instrumentatie is gericht op het meten van klimaatparameters en het registreren en analyseren van meetsignalen. In dit artikel meer over de KCD-HS serie CO2-opnemers en de nieuwe EE072 serie meetvoelers. 

De KCD-HS serie CO2-opnemers zijn robuuste en vooral stabiele CO2-transmitters voor een breed toepassingsgebied. Ze zijn ontwikkeld om te kunnen functioneren in veel toepassingen. Denk daarbij aan applicaties in de industrie, de tuinbouw, broedstoven (incubatoren), fruitopslag en buiten en in koelapplicaties. CaTeC heeft twee verschillende modellen in het assortiment. Zo is er de KCD-HS100 voor bereiken van 2.000 ppm tot 10.000 ppm CO2. Daarnaast is de KCD-HS300 geschikt voor bereiken van 2 tot 20% CO2.

Behuizing

De sensor is gehuisvest in een geëloxeerde aluminium robuuste behuizing. Deze is eenvoudig te installeren. Daarnaast is de behuizing van de sensor voorzien van een dun teflon filter om de optische meetcel te beschermen.

De KCD-HS serie CO2-opnemers zijn robuuste en vooral stabiele CO2-transmitters voor een breed toepassingsgebied.

Hermetisch afgesloten elektronica

De elektronica is hermetisch afgesloten van het meetgedeelte zodat bij metingen in agressieve omgevingen de elektronica niet kan worden aangetast. De sensor is standaard uitgerust met een analoge uitgang: 0-10 V of 4-20 mA (leverancier instelbaar) en is daarnaast voorzien van een RS 485 Modbus RTU uitgang.

Relatieve vochtigheid en temperatuur voelers 

Naast de CO2-transmitters heeft CaTeC diverse voelers in zijn assortiment. De nieuwe EE072 serie meetvoelers voldoen aan de hoogste voorwaarden bij toepassingen in uitdagende processen. Denk aan toepassingen in de landbouwsector, farmacie, voedingsmiddelenindustrie en cleanroom applicaties.

Sensor met coating

De meetvoelers zijn uitgerust met een hoogwaardige dunne film polymeer sensor. Deze is standaard uitgerust met een coating tegen vervuiling en chemische verontreinigingen. Deze coating draagt zorg voor stabiele meetresultaten, niet alleen op de korte, maar ook op de langere termijn.

De nieuwe EE072 serie meetvoelers zijn uitgerust met een hoogwaardige dunne film polymeer sensor.

Behuizing

De EE072 serie kan worden geleverd in een kunststof en in een rvs behuizing en worden uitgerust met diverse filters voor specifieke applicaties.

Modbus RTU uitgang

Een voordeel van de toepassing van het digitale uitgangsprotocol is dat naast de relatieve vochtigheid en temperatuur ook de afgeleide variabelen zoals dauwpunt, absolute vochtigheid, mixing ratio enzovoort kunnen worden uitgelezen.

Aansluiting

De opnemers zijn met een standaard M21x1 connector aan te sluiten. Optioneel zijn er diverse aansluit­kabel lengten beschikbaar. Daarnaast zijn de opnemers ook met een verhoogde temperatuurnauwkeurigheid te bestellen voor klimaatkamers, cleanrooms,
incubatoren of operatiekamers.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details