Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Kosten optimaliseren en efficiëntie verhogen: de weg van NORD DRIVESYSTEMS naar optimale TCO en economische aandrijftechniek
Een zeer effectieve methode om de TCO te verlagen is het toepassen van hoog-efficiënte synchroonmotoren en frequentieomvormers.

Kosten optimaliseren en efficiëntie verhogen: de weg van NORD DRIVESYSTEMS naar optimale TCO en economische aandrijftechniek

Bij klantprojecten streeft NORD DRIVESYSTEMS er continu naar om de Total Cost of Ownership (TCO) voor de klant zo veel mogelijk te verlagen. De TCO omvat alle kosten die samenhangen met de aanschaf, het gebruik en de recycling van een aandrijfsysteem. Door gebruik te maken van hoog-efficiënte technologie in combinatie met een consequente reductie en standaardisatie, is een aanzienlijke optimalisatie van de levenscycluskosten mogelijk.

NORD biedt een breed scala aan innovatieve producten en diensten, die klanten in de aandrijftechniek ondersteunen bij het verlagen van de Total Cost of Ownership van hun systeem. Het modulaire systeem van NORD maakt een op maat gesneden reductie van versies mogelijk op het moment van aankoop. Met behulp van de efficiënte aandrijfoplossingen van NORD DRIVESYSTEMS kunnen de energiekosten vervolgens aanzienlijk worden verlaagd. Bovendien vereenvoudigen op elkaar afgestemde online tools het beheer van reserveonderdelen voor de relevante takken van industrie.

NORD aandrijftechniek optimaliseert TCO

85% van de levenscycluskosten van een aandrijving worden tijdens het bedrijf gemaakt: energiekosten, administratieve kosten, service- en onderhoudskosten, opleiding en documentatie, personeelskosten, opslag reserveonderdelen, evenals storingen en stilstand, maar ook kosten voor recycling en verwijdering. Aspecten zoals energie-efficiëntie, bedrijfszekerheid, onderhoudskosten en versiereductie zijn daarom essentieel voor het optimaliseren van de TCO. De lange levensduur en het geringe onderhoud van de aandrijfsystemen van NORD hebben bovendien een bijzonder positieve invloed op het verlagen van de Total Cost of Ownership. Een zeer effectieve maatregel voor het verlagen van de Total Cost of Ownership is het gebruik van hoog-efficiënte synchroonmotoren. Deze door NORD ontwikkelde motoren hebben een efficiëntieklasse die soms zelfs hoger is dan IE5. De gangbare norm in Europa is efficiëntieklasse IE3.

Kostenoptimalisatie met het nieuwe hoog-efficiënte programma

Synchroonmotoren tonen hun volledige potentieel in toepassingen met een deellastbereik en een laag toerentalbereik. Systemen, zoals bagageafhandeling en post- en pakketverwerking, kunnen aanzienlijke kostenbesparingen realiseren door synchroonmotoren te gebruiken. Hoge kostenbesparingen worden bereikt over de complete levenscyclus van het product. NORD’s hoog efficiënte portfolio is ontwikkeld met de focus op de hoogste energie-efficiëntie, maximale vermogensdichtheid en de best mogelijke gebruikersvriendelijkheid. Het bestaat uit de gepatenteerde DuoDrive motorreductor, de geïntegreerde IE5+ synchroonmotor en de NORDAC ON frequentieomvormer. Het is de ideale oplossing voor het verlagen van de Total Cost of Ownership.

Met de NORD ECO service analyseren NORD specialisten bij de klant geïnstalleerde aandrijvingen op hun energie-efficiëntie, hun dimensionering en het aantal versies, om zo een toegesneden aandrijfconcept te kunnen opstellen voor het verlagen van de levenscycluskosten voor bestaande toepassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details