Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Lineaire geleidingen van igus: een slimme keuze voor bewegende toepassingen

Lineaire geleidingen van igus: een slimme keuze voor bewegende toepassingen

Een van de toonaangevende bedrijven die gespecialiseerd is in het leveren van innovatieve oplossingen voor lineaire geleidingen is igus, een Duitse fabrikant van hoogwaardige kunststoffen met nu nog een lokale vestiging in Soesterberg, die in Q2 van 2024 zal verhuizen naar Amersfoort. Het bedrijf biedt een breed scala aan lineaire geleidingen die zijn gemaakt van zogenaamde motion plastics, dat wil zeggen, kunststoffen die zijn ontwikkeld voor bewegende toepassingen en extreem hoge belastingen.

Deze lineaire geleidingen behoren tot het drylin productprogramma, dat is gebaseerd op het principe van “glijden in plaats van rollen”. Het grote verschil hiertussen zit hem in het feit dat glijdende drylin lineaire geleidingen door het ontbreken van bewegende delen, minder onderhoudsgevoelig zijn dan kogelomloopsystemen. Daarnaast zijn ze smeringsvrij omdat er gebruik wordt gemaakt van vaste smeermiddelen welke zijn geïntegreerd in de glijvoeringen en zijn deze waterbestendig.

Wat zijn de toepassingsmogelijkheden en eigenschappen van lineaire geleidingen van igus? Hieronder ziet u enkele van de unieke kenmerken van drylin lineaire geleidingsystemen van igus:

Smeermiddel- en onderhoudsvrij: De lineaire geleidingen van igus zijn smeermiddel- en onderhoudsvrij, wat betekent dat ze minder schadelijke vetten of oliën afgeven, die de machine of het milieu kunnen vervuilen. Bovendien verminderen ze de reinigings- en onderhoudskosten, werkzaamheden en verhogen ze de levensduur van de componenten.

Temperatuurbestendig en corrosievrij: De lineaire geleidingen van igus zijn bestand tegen hoge temperaturen en kunnen zonder problemen worden gesteriliseerd met hete stoom of gereinigd met chemische stoffen. Ze zijn corrosievrij en vrijwel ongevoelig voor vocht, zuren, basen en alcoholische reinigingsmiddelen. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen in vochtige en agressieve omgevingen, maar ook voor toepassingen in bijvoorbeeld de levensmiddelensector (FDA).

Lichtgewicht en compact: De lineaire geleidingen van igus zijn lichtgewicht en compact, wat de installatie en de integratie in de machines vergemakkelijkt. Daarnaast zijn ze modulair en flexibel inzetbaar.

Hoge slijtvastheid en nauwkeurigheid: De lineaire geleidingen van igus hebben een hoge slijtvastheid en zorgen daarnaast voor een soepele en stille werking van de machines, zelfs bij hogere snelheden en belastingen. Ze verminderen ook de trillingen en het geluidsniveau, wat het werkcomfort en de veiligheid van de werknemers verbetert. Ze garanderen ook een hoge nauwkeurigheid en herhaalbaarheid van de bewegingen, wat de kwaliteit en de productiviteit van het eindproduct verbetert.

Levensduurberekening en voorspellend onderhoud: De lineaire geleidingen van igus hebben een voorspelbare levensduur, die ook online kan worden berekend met behulp van gratis online tools van igus maar kunnen in realtime gemonitord worden met hulp van producten uit de zogenaamde smart plastics productlijn zoals i.Sense conditiebewakingssystemen die de toestand van het materiaal in de gaten houden en een eventueel aanstaande vervanging tijdig melden. Deze tools combineren de onderzoeksresultaten uit het testlaboratorium van igus met de toepassingskennis van de klanten. Zo kunnen de klanten hun projecten transparant en doelmatig plannen.

Kosteneffectief en veelzijdig: De lineaire geleidingen van igus zijn kosteneffectief in vergelijking met gelijksoortige producten. Naast de betaalbare aanschafprijs is de levensduur vaak ook langer en besparen ze kosten op het gebied van onderhoud. Door de grote verscheidenheid aan maatvoeringen en uitvoeringen, er zijn namelijk 4 railtypen leverbaar, in evenzoveel prijsklassen. Daarmee is er voor vrijwel iedere toepassing een geschikte lineaire geleiding verkrijgbaar.

Kortom, de lineaire geleidingen van igus zijn een slimme keuze voor bewegende toepassingen, omdat ze een hoge kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en efficiëntie garanderen, terwijl ze de gelijktijdig de kosten en de milieu-impact verlagen hetgeen naadloos aansluit op het bedrijfsmotto van igus: “Tech up cost down!”.

Als u meer wilt weten over de lineaire geleidingen van igus en hun toepassingsmogelijkheden, kunt u de onderstaande bronnen raadplegen of contact opnemen met product specialist Roy Snellens.

Bronnen:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details