Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Met IO-Link naar Industrie 4.0

Met IO-Link naar Industrie 4.0

Met de komst van digitalisering in de industriële sector kunnen machinefabrikanten compleet nieuwe machines ontwikkelen. Tegelijkertijd zorgt dit voor een veel intensievere bedieningservaring voor de eindgebruiker. EAO, expert en partner voor intuïtieve en betrouwbare Human Machine Interfaces heeft hiervoor een aantal oplossingen. 

EAO bracht onlangs de Serie 84 IO-Link Touch uit. Hiermee kunnen digitale machine­systemen eenvoudig en snel met bedieningselementen worden uitgerust en bediend.

Drie varianten

Met de drie schakelaarvarianten – standaard, rvs en hygiënische uitvoering – biedt IO-Link Touch een assortiment schakelaars en drukknoppen dat ideaal is voor toepassingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. Denk aan toepassingen zoals geautomatiseerde productie, schakel- en bedieningskasten, voedsel- en drankenindustrie, verpakkingsapparatuur, autonome gerobotiseerde transportsystemen …

Digitaal netwerk

De serie kan eenvoudig worden verbonden via een digitaal netwerk. De IO-Link communicatie-interface en programmeerbare aansluitmogelijkheden zijn wereldwijd ingevoerd. De schakelaars kunnen via een geïntegreerde M12 5-pens schroefverbinding met een montagediepte van slechts 25,8 mm via een netwerk worden verbonden met een geavanceerd machinesysteem en zo de apparatuur compatibel maken met de Industrie 4.0-norm.

Digitale machinesystemen kunnen eenvoudig en snel met de Serie 84 IO-Link Touch worden uitgerust.

Vrij configureerbaar

De gebruiksmogelijkheden van de schakelaars zijn gebaseerd op een vrij te kiezen configuratie die kan worden afgestemd op de applicatie. Zo kan bijvoorbeeld de verlichting – wanneer geactiveerd – met een bewuste vertraging aangaan. Of de operationele gereedheid van de schakelaar kan worden gesignaleerd door een groene verlichting die bij bediening verandert in geel en een paar seconden later in rood. De configuratie blijft in de schakelaar opgeslagen, zelfs als er geen stroom wordt geleverd.

RGB ledverlichting

De statische of knipperende RGB ledverlichting in 16 miljoen kleuren is bijzonder helder. Door de geïntegreerde aan omgevingslicht aanpasbare sensor verlicht de schakelaar onder alle lichtomstandigheden altijd met de juiste intensiteit. Vier zijdelings verlichte lenzen geïntegreerd in het voorframe zorgen voor zichtbaarheid van het volledige statusdisplay. Het ontwerp van de IO-Link Touch kan ook worden geïntegreerd in elke moderne applicatieomgeving.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details