Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Minimale inspanning, maximale efficiëntie – Niveauschakelaars beheersen kleverige en viskeuze stoffen

Minimale inspanning, maximale efficiëntie – Niveauschakelaars beheersen kleverige en viskeuze stoffen

Afhankelijk van de consistentie worden er hogere eisen gesteld aan de niveaumeettechniek die in de productie wordt toegepast.

Speciaal voor het gebruik bij erg plakkerige, taaie of schurende producten heeft VEGA de nieuwe, vlakke niveauschakelaar VEGAPOINT 24 ontwikkeld. De nadruk ligt daarbij op de grootst mogelijke robuustheid. Zelfs bij de sterkste afzettingen herkent de schakelaar veilig en betrouwbaar de bedekkingstoestand en geeft deze met een gekleurde lichtring aan, die van veraf zichtbaar is.

Werkt perfect als hij oplicht

Dankzij zijn robuustheid is de VEGAPOINT 24 een echte plug-&-playsensor. Hij kan eenvoudig in enkele stappen geïnstalleerd worden. Deze niveauschakelaar is in enkele stappen heel eenvoudig te installeren. Bij flexibele productielijnen met veelvuldige en snelle productwissels kan geprofiteerd worden van het feit dat de VEGAPOINT 24 alle media met behulp van de standaardinstelling zonder aanpassing detecteert. Daarnaast is het een extra pluspunt dat uitgebreide functies, zoals de interface- of schuimdetectie, heel eenvoudig te configureren zijn.

Uitsluitend metaal in de tank

“Met dit apparaat richten wij ons specifiek op de voedings- en dranken- en farmaceutische sector. Bij het mengen en transporteren draait alles om efficiëntie en veiligheid, ook bij veeleisende vloeistoffen en materialen zoals melasse of hazelnoot- en chocopasta”, legt Volker Allgaier, productmanager bij VEGA, uit.

Vooral de fontflush-uitvoering van de VEGAPOINT 24 zorgt voor universele toepassingsmogelijkheden. “Zelfs reinigings-‘pigs’ doen het langs de vlakke meetsonde probleemloos”, benadrukt Allgaier, “en ook zandstralen is voor de meetsonde geen enkel probleem. Want in de tank zit uitsluitend metaal. Vergeleken met kunststof hebben uitgebreide tests een levensduurverlenging met een factor 4 aangetoond..

Past als gegoten

Gebruikers bereiken met de nieuwe VEGAPOINT 24 een optimaal zicht op hun processen. Bovendien is de verhouding tussen duurzaamheid en lage levenscycluskosten baanbrekend. Doorslaggevend is echter de flexibiliteit in het gebruik. Met zijn veelzijdige procesaansluitingen en adapters past de niveauschakelaar als gegoten – ook in reeds bestaande installaties.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details