Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Motorreductoren in rvs: bestand tegen elke reiniging
Dankzij de JRES serie slaagt uw machine met vlag en wimpel voor de HACCP- en EHEDG keuringen.

Motorreductoren in rvs: bestand tegen elke reiniging

Standaardmaterialen zoals gietijzer en aluminium worden sterk aangetast door deze reinigingsmiddelen. Motorreductoren die na minder dan een jaar aan vervanging toe zijn … klinkt het u bekend in de oren? Euronorm Drive Systems brengt daar verandering in met zijn JRES serie in rvs.

Machines in de voedingsindustrie moeten voor elke batch weer onberispelijk schoon zijn. Ze moeten dan ook grondig gereinigd worden en daar kunnen hoge druk, hoge temperatuur en agressieve chemicaliën bij komen kijken. Tot voor kort waren motorreductoren altijd in gietijzer of in aluminium uitgevoerd. Voor de voedingsindustrie werden deze vaak goed omkast, en indien nodig voorzien van een beschermende epoxy coating. Echter, was de vraag naar een betere oplossing groot. Euronorm Drive Systems beschikt als een van de eerste fabrikanten over een uitgebreid gamma aan motorreductoren in rvs, speciaal voor de voedingsindustrie en de farmaceutische sector. Een gamma dat begon bij kleine aandrijvingen, maar recent werd uitgebreid tot en met bouwgroottes 67. “Een duurdere investering, dat wel, maar vooral een veel duurzamere oplossing”, opent Jip Verbiest, sales engineer België. “In sectoren zoals zuivel en vleesverwerking mogen er op vlak van hygiëne geen risico’s genomen worden. Afhankelijk van de toepassing, moeten motoren daar soms zelfs al na enkele maanden vervangen worden, omdat de aantasting te groot is. We merkten dat klanten op zoek waren naar een definitieve oplossing voor de terugkomende corrosie en waterindringing bij de aandrijvingen. Daarom hebben we ons gamma aandrijvingen uitgebreid met rvs IP69K varianten.”

Het volledige ontwerp van de JRES serie is glad, zodat de kans dat er vervuiling achter blijft minimaal is.

Volledig hygiënisch ontworpen

Het resultaat mag er wezen. Dankzij de JRES serie slaagt uw machine met vlag en wimpel voor de HACCP- en EHEDG keuringen. Verbiest: “Het volledige ontwerp is glad, zodat de kans dat er vervuiling achter blijft minimaal is. De motoren hebben geen ventilator op de achterzijde, maar zijn TENV (totally enclosed, not ventilated). Hierdoor is het ontwerp hermetisch dicht, wat de beschermingsklasse IP69K mogelijk maakt. Standaard voedselveilige olie, een IP69K beschermingsklasse en het geheel in rvs maakt dat de JRES serie uitermate geschikt is voor alle voedingstoepassingen. Kortom: minder zorgen tijdens reinigingsbeurten, minder stilstand door herstellingen en daarnaast ziet de machine er gelikt uit! Wat ons betreft een enorme toegevoegde waarde op de werkvloer.”

Door de grote voorraad in Nederland, kan Euronorm bij spoed al binnen enkele uren leveren.

Zeer korte levertermijnen

Dat Euronorm Drive systems zo geapprecieerd wordt door klanten, heeft alles te maken met de ondersteuning die ze bieden. “Door onze grote voorraad in Nederland, is onze levertijd slechts twee weken voor motorreductoren tot en met 18.000 Nm en voor motoren tot 225 kW. Kan u zich echt geen stilstand veroorloven, dan plooit ons team zich dubbel om u ze al met spoed binnen enkele uren te bezorgen. Wat onze motorreductoren verder kenmerkt is dat ze courant uitwisselbaar zijn met diverse merken en modellen uit de markt. Voor speciale toepassingen, staat onze ingenieursafdeling u graag te hulp bij het bedenken en berekenen van de juiste oplossing. Doet u de selectie liever zelf? Dan kunt u gebruik maken van onze online configurator. De configurator genereert een offerte met prijs, datasheet, plan en 3D-tekening. Sinds vorige maand is ook het nieuwe rvs gamma hieraan toegevoegd.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details