Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Nieuwe industriële VPN-routers tillen IIoT-cybersecurity naar hoger niveau

Nieuwe industriële VPN-routers tillen IIoT-cybersecurity naar hoger niveau

Cybersecurity moet serieus genomen worden. Uit een studie van Palo Alto Networks blijkt dat maar liefst 98% van het IIoT-verkeer niet gecodeerd is en dat bijna 60% van de toestellen gevoelig zijn voor cyberaanvallen. Het is dan ook meer dan ooit van belang dat de industrie zich tegen deze cyberaanvallen beschermd. Met de Ewon Cosy+ van HMS Networks biedt Bintz Technics een nieuwe generatie industriële VPN-routers die IIoT cybersecurity naar een hoger niveau tillen. Een state-of-the-art beveiliging van de hardware laat de gebruiker immers toe om vanop afstand op een veilige manier industriële installaties in bedrijf te nemen en te programmeren of zelfs problemen op te lossen. De gevaren voor cyberaanvallen worden op die manier gevoelig verminderd.

Geconnecteerde apparaten zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Als je ziet hoeveel computers en IoT-apparaten, zoals smartphones, smartwatches, camera’s, luidsprekers, domoticasystemen, we vandaag gebruiken en dat vergelijkt met pakweg drie jaar geleden, dan merk je het meteen. Dat brengt met zich mee dat ook het belang van beveiliging sterk toegenomen is. “Terwijl de traditionele IT toch wel een zeker niveau van maturiteit bereikt heeft, blijkt dat door de snelle groei van het IoT het aantal gevallen van verkeerde implementaties van de beveiliging toeneemt. Bij IoT-apparaten moet de beveiliging starten op het moment dat ze ingeschakeld worden”, stelt sales engineer Bram Baetens van Bintz Technics. “Het uitvoeren van een vertrouwde en authentieke code begint met het veilig opstarten van het apparaat. ‘Secure Boot’ zorgt ervoor dat alleen software, die door de fabrikant gevalideerd is, uitgevoerd kan worden. Zonder dat proces zou men bijvoorbeeld een aangepast besturingssystemen of gemanipuleerde software kunnen laden als men tussen de verschillende opstartfasen kan interfereren. De nieuwe Ewon Cosy+ industriële VPN router van HMS Networks biedt een volledig veilige opstartsequentie, waardoor alleen programmacode uitgevoerd wordt, die door Ewon goedgekeurd is. De verificatieketen bestaat uit public en private keys, gecombineerd met een digitale handtekening. Pas als deze elementen op elkaar aansluiten, wordt de bootloader geladen. Als deze verificatieketen om één of andere reden onderbroken wordt, start het apparaat niet op.”

Met de Ewon Cosy+ introduceerde HMS Networks een nieuwe generatie industriële VPN-routers die IIoT-cybersecurity naar een hoger niveau tillen.

Nieuwe generatie industriële VPN-routers

HMS Network is marktleider in het leveren van oplossingen voor de industriële informatie- en communicatietechnologie (Industrial ICT) en ontwikkelt onder meer producten onder de naam Ewon®, al twintig jaar de eerste keuze voor industriële remote access oplossingen. Wereldwijd zijn meer dan 300.000 toestellen via het Talk2M cloudplatform verbonden, wat Ewon met ruime voorsprong tot de nummer 1 in industriële remote access connectiviteit maakt. Bintz Technics is verantwoordelijk voor de verdeling van de producten in België en Luxemburg. “Met de Ewon Cosy+, de opvolger van de succesvolle Ewon Cosy 131, introduceerde HMS Networks een nieuwe generatie industriële VPN-routers die IIoT-cybersecurity naar een hoger niveau tillen. Naast de prestaties en het gebruiksgemak blinkt deze nieuwe ontwikkeling vooral uit door een ultramoderne beveiliging van de hardware. Deze router werd conform ISO207001 richtlijnen ontworpen. Dankzij een samenwerking met de cybersecurityspecialisten van Nviso kan Ewon een oplossing bieden, die getest werd volgende de strengste IIoT-veiligheidsnormen”, licht Baetens toe. “De combinatie van het industriële cloudplatform Talk2M met de Cosy+ en de geïntegreerde beveiliging van de hardware laat gebruikers toe vanop afstand op een veilige manier industriële installaties in bedrijf te nemen en te programmeren of zelfs foutdiagnoses uit te voeren. Zo wordt stilstand van machines beperkt. Er wordt ook tijd en geld gespaard omdat technici geen onnodige verplaatsingen voor interventies moeten maken. De productiviteit van de technici wordt dan ook gevoelig verbeterd.”

Gewapend tegen cyberaanvallen

De veiligheid van de producten ligt de specialisten van Ewon nauw aan het hart. Daarom werd in deze nieuwe Cosy+ een ‘Secure Element’ geïntegreerd, waardoor op het niveau van de hardware een extra veiligheid toegevoegd wordt. De zogenaamde ‘Hardware Root of Trust’ is een fundamenteel onderdeel voor een veilige opstartcyclus van het apparaat. Op die manier is de installatie zeer goed gewapend tegen cyberaanvallen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details