Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
NORD DRIVESYTEMS op ANUGA FOODTEC 2022
Door de inbouw van motor en reductor in één behuizing is DuoDrive zeer licht en compact, gecombineerd met een zeer hoge vermogensdichtheid.

NORD DRIVESYTEMS op ANUGA FOODTEC 2022

Van 26 tot 29 april 2022 exposeert NORD DRIVESYSTEMS op de ANUGA FOODTEC. Met de IE5+ synchroonmotor zet het bedrijf een nieuwe standaard op het gebied van energie-efficiëntie van aandrijfsystemen in de levensmiddelenindustrie en de intralogistiek. De zeer efficiënte IE5+ motor is nu geïntegreerd in een eentraps vlakke reductor. Niet alleen wordt hierdoor de systeemefficiëntie verder geoptimaliseerd, tevens zal deze combinatie in de volgende bouwgrootte geïntroduceerd worden.

De nieuwe DuoDrive motorreductor biedt een hoge systeemefficiëntie en een consistente versiereductie in combinatie met een glad, ongeventileerd en compact ontwerp. Het wegvallen van veel slijtdelen resulteert in minder onderhoud. Samen met de eenvoudige inbedrijfstelling van de complete oplossing via plug-and-play, resulteert dit in een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO) vergeleken met bestaande aandrijfsystemen. DuoDrive is zowel geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie als in de intralogistiek. Met de IE5+ synchroonmotor zet NORD DRIVESYSTEMS weer nieuwe standaards: de nieuwe motor is momenteel beschikbaar in geventileerde of gladde uitvoeringen voor vermogens van 1,1 tot 4,0 kW met een continu koppel van 6,8 tot 18,2 Nm.

De tot een vermogen van 4,0 kW. Afbeelding: NORD DRIVESYSTEMS nieuwe IE5+ synchroonmotor is nu ook leverbaar voor intralogistieke toepassingen in een geventileerde uitvoering

Integratie consequent naar een hoger niveau tillen

DuoDrive is een revolutionaire geïntegreerde motorreductor van NORD DRIVESYSTEMS in hygiënische wash-down uitvoering, waarbij de IE5+ synchroonmotor en de ééntraps reductor in één behuizing zijn gecombineerd. Als systeem realiseert het zeer compacte DuoDrive concept een aanzienlijk hogere energie-efficiëntie dan de reeds bewezen combinatie van IE5+ synchroonmotor en NORDBLOC.1® kegelwielreductor. DuoDrive biedt momenteel in deze vermogensklasse met maximaal 92% een van de hoogste rendementen op de markt voor motorreductoren en realiseert deze zeer hoge systeemefficiëntie zelfs in het deellastbereik. Daarmee is DuoDrive dus toekomstbestendig en biedt het een reële kostenreductie. De eerst beschikbare DuoDrive bouwgrootte omvat toerentalverhoudingen van i = 3,24 tot i = 16,2 en is ontworpen voor koppelbereiken tot 80 Nm en toerentallen tot 1.000 min-1. DuoDrive is eenvoudig te reinigen, is corrosiebestendig en afspoelbaar en daardoor ook ideaal voor gebruik in hygiënegevoelige en ruwe omgevingen en zorgt voor een hogere systeembeschikbaarheid en lagere reinigingskosten door minder reinigingsinspanningen. Indien gewenst kunnen de motoren voorzien worden van een zeer glad oppervlak of van de nsd tupH oppervlaktebehandeling.

De IE5+ synchroonmotoren in twee bouwgrootten met een glad motorontwerp zijn zeer geschikt voor wash-down toepassingen in de voedings- en farmaceutische industrie. Afbeelding: NORD DRIVESYSTEMS

nsd tupH oppervlaktebehandeling: een alternatief voor roestvaststaal

In geval van strenge eisen aan oppervlakte- en corrosiebescherming is de nsd tupH oppervlaktebehandeling de beste keuze. Met een speciale techniek wordt het oppervlak corrosiebestendig en harder gemaakt en gedraagt aluminium zich wat corrosiebescherming betreft als roestvaststaal. Het gaat hierbij niet om een coating, maar om een oppervlaktebehandeling die een beschermlaag creëert die permanent aan het substraatmateriaal is gehecht, zodat niets kan loskomen of afschilferen. Schade blijft lokaal beperkt en verspreidt zich niet. De aandrijvingen zijn eenvoudig te reinigen en grotendeels bestand tegen zuren en logen. Het is zelfs mogelijk om hogedrukreinigers te gebruiken of agressieve media toe te passen. nsd tupH behandeling is beschikbaar voor de meeste aluminium producten in het NORD modulaire aandrijfsysteem, en bij uitstek geschikt voor hygiënisch gevoelige toepassingen in de voedingsmiddelensector.

U vindt NORD DRIVESYSTEMS in hal 7.1 op stand A030.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details