Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
NORD zet groeitrend door: Een sterke partner in de aandrijftechniek

NORD zet groeitrend door: Een sterke partner in de aandrijftechniek

Aandrijfspecialist NORD DRIVESYSTEMS blijft op koers wat betreft groei en succes. Dankzij innovatieve nieuwe producten en omvangrijke investeringen – tot nu toe de grootste in de geschiedenis van het bedrijf – kon het familiebedrijf uit Noord-Duitsland zijn omzet in 2021 met bijna 18 procent verhogen ten opzichte van het voorgaande jaar en zijn positie op de markt verder uitbouwen. Ook in 2022 kunnen klanten uitkijken naar innovatieve en geavanceerde aandrijfoplossingen.

NORD DRIVESYSTEMS Vorig jaar introduceerde NORD DRIVESYSTEMS vier producten die nieuwe standaards in de sector zetten. Een mijlpaal is de gepatenteerde DuoDrive. De innovatieve motorreductor combineert de uiterst efficiënte IE5+ synchroonmotor en een eentraps vlakke tandwielreductor in één behuizing en zet daarmee nieuwe standaards op het gebied van efficiëntie, inbouwruimte en reductie van versies. De nieuwe decentrale NORDAC ON frequentieomvormer en de extra bouwmaten voor de IE5+ synchroonmotor, evenals de NORDAC PRO SK 500P schakelkastomvormer zijn ontwikkeld met de focus op zoveel mogelijk voordeel voor de klant, inclusief energie-efficiëntie. Ze zorgen voor aanzienlijke prestatieverbeteringen in hun toepassingsgebieden. Aangezien veel beurzen in 2021 werden afgelast, zijn deze producten tot nu toe alleen in digitale vorm gepresenteerd. In 2022 zullen live presentaties worden gehouden.

De grootste investeringen tot nu toe in de geschiedenis van het bedrijf

Vorig jaar investeerde NORD DRIVESYSTEMS in locaties en logistiek. In Duitsland werd een nieuw hoogbouwmagazijn in gebruik genomen, waarmee klanten sneller en veiliger kunnen worden beleverd. In Polen werd een nieuwe motorenfabriek gebouwd en werd een fabrieksuitbreiding voltooid. Ook in de VS werden de productiecapaciteiten verder uitgebreid en in China werd het startsein gegeven voor een nieuwe productievestiging. De voltooiing van een nieuw administratiegebouw bij het hoofdkantoor in Bargteheide is gepland voor dit jaar. De investeringen die in 2021 zijn gedaan, zijn de grootste binnen één jaar in de geschiedenis van het bedrijf.

Betrouwbare partner in crisistijd

In 2021 realiseerde NORD DRIVESYSTEMS een omzet van 870 miljoen euro en werd het aantal medewerkers van de NORD-groep aanzienlijk uitgebreid tot circa 4.700. De omzet steeg met ongeveer 18 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze positieve economische ontwikkeling is niet in de laatste plaats het resultaat van doordachte investeringen, hoge innovatiekracht, sterke competentie bij het vinden van oplossingen, wereldwijde aanwezigheid en een brede diversificatie in vele branches en regio’s.

Prognose voor 2022

Vol vertrouwen kijkt NORD DRIVESYSTEMS vooruit naar 2022. “Ook in 2022 willen wij als bedrijf verder groeien en voortdurend nieuwe producten ontwikkelen in nauwe samenwerking met onze klanten. We stellen alles in het werk om de wereldwijde toeleveringsketens optimaal te laten functioneren en doen ons uiterste best om onze huidige en toekomstige klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn”, aldus Gernot Zarp, sales manager bij NORD DRIVESYSTEMS. “Voor 2022 zijn verdere investeringen in producten en infrastructuur gepland. We zullen onder andere ons programma industriële reductoren aanzienlijk uitbreiden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details