Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Ook veiligheid nu uitgerust met IO-Link
De modulair opgebouwde CEM-C60 heeft een vergrendelende houdkracht van 650 N. In niet-vergrendelende toestand bedraagt de houdkracht nog 30 N.

Ook veiligheid nu uitgerust met IO-Link

Ook voor applicaties die wel een vergrendeling nodig hebben, heeft het bedrijf echter mooie oplossingen. De nieuwste toevoegingen zijn de CTM en de CEM-C60 veiligheidsschakelaars.

Tekst Euchner  |  Beeld Euchner

De compacte CTM schakelaar heeft zich perfect aangepast aan de hoge eisen in de voedingsindustrie: ze heeft een mooi glad ontwerp, is gemaakt van in de voedingsindustrie toegestane kunststoffen en is leverbaar in een IP69 uitvoering. Daarnaast is de bedien- en vergrendelingspen van de schakelaar flexibel opgesteld, zodat hij ook bij radii van amper 15 cm nog gemakkelijk toegepast kan worden. De CEM-C60 is dan weer een modulair opgebouwde schakelaar met magnetische vergrendeling. Op de magneet wordt een standaard Euchner schakelaar – CES-C04 of CES-C07 – gemonteerd.

De compacte CTM schakelaar is gemaakt van in de voedingsindustrie toegestane kunststoffen en is leverbaar in een IP69 uitvoering.

Prestaties

Voor hun primaire taak – het veilig detecteren of vergrendelen van deuren, hekken en klepjes – zijn de Euchner sensoren uitgerust met een PL e / Cat. 4. Om te voorkomen dat bewaakte onderdelen niet openvallen, hebben beide schakelaars daarnaast ook in niet-vergrendelende toestand een houdkracht. Meer specifiek heeft de CTM een vergrendelende houdkracht van 1.000 N; in geopende toestand van de vergrendeling gaat het om 20 à 30 N. Bij de CEM-C60 bedragen deze krachten respectievelijk 650 N en 30 N. Deze laatste kracht ontstaat door de toepassing van een permanente magneet.

IO-Link

Om het beste uit de sensoren te halen en allerlei bijkomende informatie in te winnen, kunnen de schakelaars ook met een IO-Link aansluiting geleverd worden. Zo sluit Euchner aan op de wensen van Industrie 4.0. Inmiddels lijkt IO-Link in de machinebouw immers breed te worden geaccepteerd als onderliggend sensornetwerk. Voordeel is dat het met vele bovenliggende netwerken kan communiceren, zodat de informatie uit het IO-Link netwerk bijvoorbeeld ook in MES/ERP toepassingen gebruikt kan worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details