Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Optimalisering van opslag en productie
Zaakvoerder David Landau: “Die 45% extra opslagcapaciteit resulteert erin dat ik sowieso nog wat langer op mijn huidige productielocatie kan blijven.”

Optimalisering van opslag en productie

Wie snel groeit, kan soms tegen groeipijnen aanlopen. Bij Food Ingredients Technologies was het magazijn daardoor volledig uit zijn voegen gebarsten. Het gevolg? De bewegingen van grondstoffen en medewerkers liepen niet meer optimaal. DD engineering werd ingeschakeld om de huidige processen en flow aan te pakken, zodat de productieruimte een optimale benutting zou krijgen.

Om de productie te optimaliseren werd een nieuwe betonnen vloer geïnstalleerd, voorzien van een epoxy coating die de afwatering moest verbeteren voor een verhoogde netheid en reinigbaarheid.

Food Ingredients Technologies (FIT) ontwikkelt en produceert functionele en aromatische ingrediënten en mengelingen voor alle sectoren van de voedingsindustrie. Met een grote passie voor voeding en smaak gaat het R&D-team telkens weer op zoek naar de smakelijkste oplossingen voor zijn klanten. “We vertrekken daarbij van een groot gamma aan afzonderlijke ingrediënten en mengen die in de juiste verhoudingen tot een afgewerkt eindproduct, tot innovatieve smaken. Dit kan bedoeld zijn voor het maken van marinades, sauzen, bouillons, smaakversterkers, maar kan ook dienen als ingrediënt in vis-, vlees- en vegetarische bereidingen”, opent CEO David Landau. FIT behandelt zijn klanten als koningen. “Onze filosofie is er een van hyperflexibiliteit op het vlak van ontwikkeling op maat, snelle levering en het mengen van ingrediënten.” Die aanpak in combinatie met de expertise en ervaring van het team bleek de voorbije jaren een succesformule.

45% extra opslagcapaciteit

De snelle groei die FIT de laatste jaren kent bracht wat praktische uitdagingen met zich mee op de productielocatie in Ghislenghien. Het magazijn barstte er uit zijn voegen, waardoor er tijd en efficiëntie verloren ging. DD engineering kreeg op opdracht om eerst alle verbeterpunten in kaart te brengen en deze vervolgens te vertalen in concrete, realistische oplossingen. Een taak die het bedrijf graag ter harte nam. Een snelle analyse van het bestaande grondstoffenmagazijn maakte meteen duidelijk dat de beschikbare oppervlakte veel efficiënter benut kon worden. Door aanpassingen aan de lay-out en door gebruik te maken van een reachtruck voor smalle gangen, kwam er bijna de helft extra opslagcapaciteit bij. “Die 45% extra opslagcapaciteit resulteert erin dat ik sowieso nog wat langer op mijn huidige productielocatie kan blijven”, aldus de zaakvoerder.

Een snelle analyse van het bestaande grondstoffenmagazijn maakte meteen duidelijk dat de beschikbare oppervlakte veel efficiënter benut kon worden.

Nieuwe lay-out voor meer efficiëntie en veiligheid

Ook de indeling van de productie en de daarmee samenhangende bewegingen van grondstoffen en personeel waren niet meer aangepast aan de groei. Samen met het projectteam van FIT brachten de ingenieurs van DD Engineering de processen in kaart om een nieuwe lay-out te bepalen. Dat resulteerde in een hogere efficiëntie maar ook een verhoogde veiligheid en ergonomie voor de werknemers van FIT. Door de flow van de palletten met afgewogen ingrediënten voortaan via het bestaande verdiep te laten verlopen, kwam er heel wat ruimte vrij. 

Samen met het projectteam van FIT brachten de ingenieurs van DD Engineering de processen in kaart om een nieuwe lay-out te bepalen. Dat resulteerde in een hogere efficiëntie maar ook een verhoogde veiligheid en ergonomie voor de werknemers van FIT.

Optimaliseren productie voor meer capaciteit en voedselveiligheid

Om de productie te optimaliseren waren in verschillende domeinen aanpassingen nodig. Dat begon met een nieuwe betonnen vloer voor de productie, voorzien van een epoxy coating die de afwatering moest verbeteren voor een verhoogde netheid en reinigbaarheid. In de afweegzone werd de capaciteit verhoogd met een bijkomende weegzone. Nieuwe ventilatie werd geïnstalleerd om stofvorming tot en minimum te beperken. Waar nodig werden verder de nodige afschermingen en aanpassingen gemaakt conform de huidige wet- en regelgeving rond voedselveiligheid. Ook de mengerij werd onder handen genomen om de capaciteit, de kwaliteit, veiligheid en ergonomie te verhogen. Ze kreeg opdeling in dedicated ruimtes, voorzien van een goed gedimensioneerde afzuiging wat resulteerde in een verhoogde kwaliteit en reinigbaarheid. Er werd tevens rekening mee gehouden dat lege verpakkingen snel verwijderd en afgevoerd kunnen worden. Ten slotte kwam er in de vrijgemaakte ruimte een dedicated reinigingszone. Daar kunnen alle uitrusting en mobiele toestellen nat worden gereinigd. Ook hier werd de juiste ventilatie voorzien voor een snelle en efficiënte droging.

Ook benieuwd wat de logistieke ingenieurs van DD Engineering voor uw productievloer kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact op met het bedrijf.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details